SRBIJA

Velika potraga za djevojčicom: Pronađen ranac, Moniki ni traga

Sumnja se da je Monika Karimanović (12) oteta

Nestala djevojčica. Facebook

Avaz.ba

25.12.2019

Nekoliko desetina ljudi okupilo se danas u naselju Brzi Brod u Srbiji kako bi pokušali pronaći Moniku Karimanović (12), koja je bez traga nestala 20. decembra. 

Prema posljednjim informacijama, pronađen je ranac djevojčice u selu u blizini, ali nje nigdje nema. U veliku potragu su se ranije uključili tamošnja policija i Žandarmerija, ali bezuspješno.

Karimanović je nestala 20. decembra oko 7:28 sati na putu prema školi u naselju Brzi Brod. Djevojčica je svega osam minuta ranije izašla iz porodične kuće i krenula istim putem kao i svakog dana sama ka školi. Nju su posljednji put kamere snimile pred ulaz u naselje Brzi Brod. Djevojčici se, po do sada poznatim informacijama, svaki trag gubi na prostoru od svega 100 metara ulice, gdje nema kamera, jer se sljedeće kamere nalaze u centru ovog naselja i one je nigdje nisu snimile. Po svemu ovome, zaključeno je da je djevojčica, najvjerovatnije, oteta, i to na potezu od oko 100 metara puta i svega osam minuta nakon što je izašla iz kuće.

Desna strana kolovoza, kako kažu mještani, idealna je za zaustavljanje vozila, pa tu uvijek ima parkiranih automobila, što nikome ne djeluje čudno, pa se sumnja da je djevojčicu neko oteo baš na tom potezu i odvezao je dalje kolima. Na kamerama koje su posljednje snimile Moniku vidi se jedan potencijalno sumnjiv automobil koji je prošao za njom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.