VELIKA POTRAGA

Malčanski berberin ponovo u akciji: U skrovištu pronađena kosa nestale 12-godišnjakinje

Jovanović je posljednji put viđen u selu kod Knjaževca kako po pruzi vuče Moniku Karimanović

Malčanski berberin ponovo u akciji. Facebook

Avaz.ba / Telegraf.rs

25.12.2019

Srbijanski policajci intenzivno tragaju za Ninoslavom Jovanovićem, poznatijim kao Malčanski berberin, zbog sumnje da stoji iza otmice djevojčice Monike Karimanović (12). 

Policija je u selu pored Knjaževca pronašla obijene brave na kućama. U jednoj od obijenih kuća pronađeni su posteljina u kojoj je spavao Jovanović, ostaci hrane, navodno keksa, i odsječena kosa, za koju se sumnja da pripada nestaloj djevojčici.

Jovanović je posljednji put viđen u selu kod Knjaževca kako po pruzi vuče djevojčicu Moniku Karimanović. Monika je na sebi imala crnu jaknu s kapuljačom.

U akciju potrage uključeni su i psi tragači, koji prate tragove osumnjičenog.

Kako pišu srbijanski mediji, u Malči je prijavljena krađa vozila. U pitanju je bijeli Fiat Punto beogradskih tablica. Vozilo je snimljeno u blizini mjesta gdje je dijete nestalo, a kad je dignut helikopter, isto vozilo je snimljeno u blizini malčanskog groblja.

U akciji helikoptera, vozila Granične policije i pasa tragača pronađeno je, kako se sumnja, njegovo sklonište. Napravljeno je kod malčanske petlje od ćebadi. U njemu je pronađena vreća za spavanje, ali i ranac djevojčice, patika i ostaci hrane, tragovi povraćanja...

Jovanović se u aprilu vratio u Malču, ali je u junu nestao. Njegov nestanak prijavili su roditelji i od tada se tragalo za njim.

Javnost Jovanovića poznaje po užasnim zvjerstvima zbog kojih je više puta robijao. On je 2006. osuđen na 15 godina zatvora, jer je jednu 12-godišnjakinju silovao, a drugu pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu makazama. Tako je i dobio nadimak Malčanski berberin.

Po izlasku iz zatvora, putem društvenih mreža seksualno je uznemiravao žene te je ponovo osuđen na pet mjeseci zatvora.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.