GRAČANICA

Četiri saobraćajne nesreće, jedna osoba završila na Hirurgiji

Na vozilima je pričinjena velika materijalna šteta

Saobraćajne nesreće u Gračanici. H. Čalić

Piše: H. Čalić

26.12.2019

Cijelu noć gračanički policajci imali su pune ruke posla. Što na lokalnim, regionalnim, što na magistralnim putevima, dogodile su se četiri saobraćajne nesreće, u kojima je jedna osoba zadobila povrede i završila na odjelu Hirurgije Opće bolnice u Gračanici. U ostalim nesrećama, na vozilima je pričinjena velika materijalna šteta. 

U prvoj nesreći koja se dogodila sinoć u 20:20 sati na gračaničkom Skveru učestvovali su Renault, kojim je upravljao A. K. iz Donje Orahovice, i Renault, za čijim se upravljačem nalazio vozač H. O. iz Gračanice. Povrijeđeni vozač A. K. je zbrinut u Službi hitne medicinske pomoći, a potom je smješten na Odjeljenje hirurgije gračaničke Opće bolnice.

Druga saobraćajna nesreća se dogodila na ulici Armije RBiH u 21:05 sati, na regionalnom putu Gračanica - Srnice. Učestvovali su vozač Škode A. T. iz Gračanice i S. G., vozač BMV. Osim materijalne štete na oba vozila, povrijeđenih nije bilo.

Treća, najteža saobraćajna nesreća se dogodila u Orahovici Donjoj, na magistralnom putu M-4 Tuzla - Doboj, kod benzinske pumpe “Nasko” u 21:50 sati. Vozač Peugeota I. A. je u neprilagođenoj brzini uvjetima puta izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo u dvorište jedne porodične kuće i od udara iščupao dva šljivova stabla. Ostao je nepovrijeđen.

Konačno, četvrta saobraćajna nesreća se dogodila jutros u 3:40 u ulici Branilaca Kule Grada. Vozač Peugeota M. A. je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u ogradu fabrike obuće “Fortuna”. Nije povrijeđen.

Uviđaj u sve četiri saobraćajne nesreće izvršili su službenici PS Gračanica, koji će utvrditi njihove uzroke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.