VRŠAC

Horor: Zaklao ženu, zapalio kuću, pa se objesio

Komšije kažu da su se Jon i Vetuta često svađali

Stravičan zločin u Vršcu. Ilustracija

Avaz.ba / Kurir.rs

27.12.2019

Jon Nistor (66) izbo je nožem bivšu suprugu Vetutu Nistor (54), državljanku Rumunije, u njihovoj porodičnoj kući u selu Veliko Središte kod Vršca, nakon čega je kuću zapalio, pa se objesio se o traktor.

Kako Kurir saznaje, tragedija se dogodila u četvrtak oko 23 sata u Vinogradarskoj ulici, nakon svađe Jona i Vetute, a Jon je, navodno, mobilnim telefonom snimao kako ubija ženu i pali kuću.

- Vetuta je nekoliko dana provela u bolnici. U četvrtak je puštena iz te ustanove i došla je kući. Sat prije ponoći njen bivši muž došao je u kuću u kojoj su, iako su se u novembru razveli, živjeli zajedno. Prvo su se žestoko posvađali, a potom je počeo horor - navodi izvor.

Kako kaže, muškarac je potom, najvjerovatnije u naletu ljubomore, uzeo nož iz kuhinje i nasrnuo na nesretnu ženu.

- Prvo ju je optužio da ga vara, a potom je otišao u kuhinju, uzeo nož i ubo je nekoliko puta. Nakon toga je upaljačem zapalio prostoriju u kojoj su se nalazili, a potom izašao i ostavio suprugu u vatri.

Žena je u tom trenutku još uvijek bila živa, pa je uspjela da ustane i priđe prozoru.

- Tako krvava i ranjena, Vetuta je nekako skočila kroz prozor kako bi se spasla, ali je na pločniku pored kuće preminula, o čemu svjedoče i tragovi krvi - objašnjava izvor.

On kaže da je Jon za to vrijeme pripremao omču kako bi se objesio. 

- Dok je njegova supruga krvarila i borila se za život, on je uzeo kanap, napravio omču i izašao u dvorište. Kanap je vezao za krov traktora, omču stavio oko vrata i objesio se - dodaje izvor Kurira.

Tijela bivših supružnika pronašli su vatrogasci, koji su, na poziv komšija, brzo došli da ugase požar.

Komšije kažu da su se Jon i Vetuta često svađali, kao i da je muškarac zbog nasilja u porodici ranije imao zabranu prilaska. - Bili su u lošim odnosima. Jon ju je, navodno, i tukao, pa je zbog toga imao zabranu prilaska. Na kraju su ipak ostali zajedno u toj kući. Užasna tragedija. Oni imaju trudnu kćerku, a Vetuta ima i dvoje dkece iz prethodnog braka - pričaju komšije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.