POKUŠAJ UBISTVA

Strani studenti pili u stanu pa kuhinjskim nožem izboli rođaka zbog komentara o tuđoj ženi

Povrijeđeni E. A. R. M. iz Saudijske Arabije zadržan na liječenju na Klinici za torakalnu hirurgiju

PU Centar: Priveli napadače. Avaz

Piše: B. C. / Avaz.ba

30.12.2019

Pripadnici Policijske uprave Centar Sarajevo jučer su u četiri sata ujutro uhapsili A. A. (31), K. A. R. (26), rođen u Amanu, nastanjen u Sarajevu, i B. A. R. (21), rođen u Amanu, nastanjen u Banjoj Luci, zbog pokušaja ubistva E. A. R. M. (20), rođen u Saudijskoj Arabiji, saopćeno je iz MUP-a KS.

Trojka je jučer oko ponoći u stanu u ulici Ejuba Ademovića nasrnula na 20-godišnjaka koji je, kako nezvanično saznajemo, izboden nožem u grudni koš. Mladića su na licu mjesta zbrinuli ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom je prevezen u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljnjem liječenju.

Nakon završene kriminalističke obrade, uhapšeni su, uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predati u nadležnost tužiocu Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako nezvanično saznajemo, sukobu između stranih studenata, koji su svi rođaci, kumovao je alkohol. Napad kuhinjskim nožem na mladića iz Saudijske Arabije uslijedio je nakon neprimjerenog komentara na račun supruge jednog od uhapšenih. 

Saznajemo da je trojka pobjegla iz stana ostavivši povrijeđenog mladića koji bi sigurno iskrvario da mu pomoć nisu pružili pripadnici Interventnog voda PU Centar, koji su i pozvali Hitnu pomoć.

Nakon dojave o bijegu pripadnici Interventnog voda pohvatali su napadače koji su bježali u bijeloj Toyoti.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.