SRBIJA

Brat Malčanskog berberina prijetio novinaru dan nakon pronalaska Monike: Bacit ću te u septičku jamu

Dan nakon što je pronađena djevojčica Monika

Kuća u kojoj je nekad živio Malčanski berberin. Telegraf.rs

Avaz.ba

30.12.2019

Srbijanska policija i dalje traga za Ninoslavom Jovanovićem, koji je poznat kao Malčanski berberin nakon što je jučer pronađena Monika Karimanović (12), koju su desetog dana od početka potrage pronašli udruženim snagama pripadnici MUP-a i dobrovoljci.

Ekipa portala Telegraf.rs uputila se u Malču kako bi porazgovarala s porodicom Malčanskog berberina.

Ova porodica ranije nije željela da daje izjave za medije, ali su novinari Telegrafa.rs opet pokušali. No, u dvorištu kuće sačekale su ih prijetnje.

Zločin je počinjen 20. decembra ujutro kada se djevojčica sama uputila u školu u mjestu Brzi Brod. Pronađena je jučer kasno popodne u ataru svrljiške općine. Potom je odvedena u Klinički centar u Nišu, da bi za njenim otmičarom potraga bila nastavljena. Vjeruje se da je naoružan.


Malča. Telegraf.rs

Ipak, u dvorištu porodice Ninoslava Jovanovića, koji je osuđivan zbog višestrukih silovanja, pritom režući kosu svojih žrtava, novinare nije sačekala dobrodošlica.

Brat Jovanovića, koji se predstavio kao vlasnik kuće, u dvorištu je prijetio novinaru.

- Šta ćete vi ovdje? Ovo je moja kuća, on ne živi ovdje - rekao je nižući potom prijetnje: - Ko vas je zvao?! Razbit ću ti aparat, bacit ću te u septičku jamu vidim li te opet!

Potom je krenuo za ekipom, sve do momenta dok ga razgovor s drugima nije omeo u tome.

Kako prenosi Telegraf.rs, vrata i kapija su bili otvoreni. Jedno dijete je gledalo kroz prozor kuće, dok se žena nehajno kretala vanjskim stepenicama.

Kako je ranije otkriveno, u toj kući su živjeli Ninoslavljevi roditelji, njihova dvojica sinova i porodica ovog drugog, koji danas nije želio prokomentirati slušaj. On je oženjen i ima dvoje djece.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.