SRBIJA

Doktori o slučaju otmice djevojčice: Bit će potrebni mjeseci da povrati samopouzdanje

Monika je imala kontinuirani stres koji je trajao danima, psihološki i fizički, i stručnjaci će pratiti njeno zdravstveno stanje

Dječja klinika Niš. Arhiv

Avaz.ba / Blic.rs

30.12.2019

Prof. dr. Slavica Đukić Dejanović, psihijatar i ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, istakla je da će biti potrebno da djevojčici Moniki K., koja je deset dana bila oteta, stručni timovi mjesecima pomažu. 

- Monika je imala kontinuirani stres koji je trajao danima, psihološki i fizički, i stručnjaci će pratiti njeno zdravstveno stanje. Ono što je važno je da se ona postepeno, kroz empatijsku komunikaciju, sa puno razumijevanja otvori i razgovara sa stručnjacima - rekla je prof. dr. Đukić Dejanović.

Biljana Popović Ivković, sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, istakla je da je otmičar Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, "mučio i zlostavljao Moniku".

- Reći ću, a da ne ugrozim istragu, djevojčica nam je rekla da su pješačili po pet sati, da joj je on stalno prijetio i mučio je. Kad su policajci došli ona je samo rekla: "Nemojte da me povrijedite". Ona je bila mučena i zlostavljana - rekla je Biljana Popović Ivković.

Monika K. (12), koju je prije 10 dana oteo „Malčanski berberin“ od sinoć je poslije devetodnevne agonije konačno na sigurnom. Ona je sa majkom provela noć na Dječjoj klinici u Nišu i ona će i u narednim danima ostati tu kako bi se obavila dalja dijagnostika.

Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović je naglasio da je tim psihologa sinoć radio sa Monikom sve dok dijete nije zaspalo.

- Važno je da se stabilizuje njeno psihičko stanje. Ono što je najvažnije djevojčica je stabilno, svijesna je i orjentisana, razgovara sa ljekarima. Srećna je što je uz majku i uz porodicu - naglasio je Radovanović.

On je istakao da djevojčica nije imala težih povreda u smislu preloma kostiju, već da su u pitanju lake tjelesne povrede - ogrebotine.

Monika je pronađena jučer oko 17 sati nakon što ju je prije devet dana oteo višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović, poznat kao Malčanski berberin.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.