ISTRAGA

Porodica isplanirala ubistvo policajca: Majka i brat nagovarali ga da mu puca u glavu

Ubili policajca kako bi izbjegli ispitivanje kojim bi se otkrio njihov nelegalan ulazak u Crnu Goru, kao i njihova kriminalna prošlost

Privođenje osumnjičenih Albanaca. Blic.rs

Avaz.ba / Blic.rs

31.12.2019

Majka i brat albanskog državljanina Ljuana Hasanaja (43), osumnjičenog da je ubio policajca Milutina Lekovića i pokušao da ubije njegovog kolegu Aleksandra Kilibardu, podstrekli su ga da zapuca na policajce kako bi izbjegli ispitivanje kojim bi se otkrio njihov nelegalan ulazak u Crnu Goru, kao i njihova kriminalna prošlost. 



Ispalio hitac

To piše u naredbi za istragu u koju je jedan crnogorski medij imao uvid. Leković i Kilibarda su tog dana priveli Ljuana, Ljuljzima i Nure Hasanaj jer kod sebe nisu imali nijedan lični dokument. Ljuan Hasanaj je ispalio jedan hitac u potiljak Lekoviću dok je vozio ulicom Sava Ilića u Igalu, a pištolj je zakočio kada je pokušao da ispali metak prema Kilibardi koji je sjedio na mjestu suvozača.

Leković je nakon primljenog metka izgubio svijest i kontrolu nad vozilom koje je udarilo u potporni zid. Nakon udara u potporni zid Nure, Ljuljzim i Ljuan su izašli iz automobila i tada je Ljuan drugi put potegao pištolj prema Kilibardi, ali nije uspio u namjeri da ga ubije jer je pištolj ponovo zaglavio.

Osumnjičeni su potom pobjegli. Poslije kraće potrage policajci Danijel Femić, Zoran Anđelić i Milan Grbović su bjegunce uočili u naselju Sutorina. Policajci su krenuli prema njima kako bi ih uhapsili, ali bjegunci su pružili otpor.

Ljuan Hasanaj je uperio pištolj prema policajcima i uz prijetnje pokušao da sa bratom i majkom uđe u policijski kombi Rebault Trafic, kojim su planirali dalji bijeg.

Dokazi koji su prikupljeni ukazuju da su okrivljeni Ljuljzim Hasanaj i Nura Hasanaj pripremali ubistvo Milutina Lekovića.

- Na snimku sa video nadzora proizilazi da su okrivljeni odmah nakon lišavanja života Milutina Lekovića izašli iz vozila, a okrivljeni Ljuljzim Hasanaj je ponio i kesu, što jasno ukazuje da se nije radilo o iznenadnom događaju za okrivljene Ljuljzima Hasanaja i Nuru Hasanaj, već naprotiv o unaprijed dogovorenom lišavanju života Milutina Lekovića i bjekstva nakon zločina - navodi se u naredbi za sprovođenje istrage.

Okrivljenima je određen pritvor zbog visine zaprijećene kazne i opasnosti od bjekstva. Trojac je uspio da uđe u kombi i nastavi sa prijetnjama policiji.


Prijetio bombom

Ovog puta osim pištoljem, Ljuan je zaprijetio i aktiviranjem bombe, na šta je jedan od policajaca Ljuana pogodio u ruku u kojoj je držao pištolj i tako ga onesposobio.

Policajci su potom savladali Nure, Ljuljzima i Ljuana Hasanaja i stavili im lisice na ruke.

Ljuan Hasanaj se tereti za četiri krivična dela - teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim prelazom državne granice i krijumčarenje ljudi i nedozvoljeno držanje oružja i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Ljuljzim i Nure Hasanaj se terete za teško ubistvo putem postrekavanja u sticaju sa nedozvoljenim prelaskom državne granice i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Sve troje okrivljenih su se u policiji branili ćutanjem, dok su Ljuljzim i Nure pred tužiocem ispričali svoje verzije događaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.