STRAVIČNO

Detalji horora u Apatinu: Ostao bez ruke jer je branio sina

Poznanik tvrdi da ništa nije slutilo na tragediju

Policajci uhapsili napadača. Ilustracija

Avaz.ba / Blic.rs

1.1.2020

Apatinac Roland R. (46) u utorak je mačetom odsjekao ruku do lakta Prigrevčaninu Dušanu Č. (66), a nesretni čovjek hitno je prevezen u novosadski Klinički centar, gdje doktori čine sve da mu spase ruku. Napadač je uhapšen i određen mu je pritvor. 

Tragični događaj zbio se oko 14 sati u dvorištu porodične kuće Dušana Č. u Prigrevici. Roland je najvjerovatnije došao kako bi se obračunao s Milanom Č., Dušanovim sinom, koji je osumnjičen da mu je prije dvadesetak dana zapalio pčelinjak, nanijevši mu ogromnu materijalnu štetu.

Milanov otac , navodno, stao jeu zaštitu sina, na kojeg je Roland nasrnuo mačetom.

- Šokirao sam se kad sam čuo šta se dogodilo. Pretpostavljam da se Roland razočarao u sistem, jer je tužilac odustao od službenog gonjenja piromana i uputio ga da angažuje advokata i privatno pokrene tužbu. Planirali smo da ovih dana odemo na razgovor kod tužioca oko toga... Ne znam, valjda mu se sve to skupilo - još u šoku priča Rade Stevanović, predsjednik Društva pčelara "Apatin".

Još dodaje da je s Rolandom bio sinoć na Božićnom vašaru i da ništa nije ukazivalo na to da bi ovakvo nešto mogao uraditi.

- Bio je sa suprugom i sve troje djece, djelovao je normalno, staloženo. Ne mogu da shvatim zašto se odlučio na ovakvo nešto. I sam zna da to ništa ne rješava - zabrinuto je dodao Stevanović.

Srbijanski mediji objavili su da je pčelaru za nekoliko mjeseci izgorjela kamp-kućica, a u tri navrata izbijali su požari na pčelinjacima.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.