ISPOVIJEST

Hrvatska misica u raljama prostitucije: Vlasnica salona za masažu tražila je da klijentima zadovoljavam seksualni nagon

Poslodavac me prisiljavao na pružanje usluga masaže cijeloga tijela, pa i spolnog organa, kaže druga bivša uposlenica

Vlasnica tjerala uposlenice da „razvesele“ klijente ekstra željama. Ilustracija

Avaz.ba / Jutarnji list

3.1.2020

Pružanje seksualnih usluga u pojedinim salonima za masažu nije novost na Balkanu, a često uposlenice koje usliše seksualne želje klijentima, završe pod lupom policije i suda. 

Dvije bivše uposlenice jednog zagrebačkog salona za masažu optužile su vlasnicu salona da ih je upravo ona tjerala da „razvesele“ klijente ekstra željama. A rezime toga su prekršajne prijave protiv dvije djevojke, od kojih se jedna prije nekoliko godina u javnosti pojavila kao prva pratilja jednog renomiranog izbora ljepote u Hrvatskoj.

Za razliku od bivše misice u ranim dvadesetim koja je nepuna dva mjeseca radila u tom salonu, njena nešto starija kolegica punih šest mjeseci je masirala klijente na razne načine. A kako se u slučaj umiješala policija, obje su djevojke prijavljene za odavanje prostituciji.

Za policiju je to kršenje zakona, a sada već bivše maserke na Prekršajnom sudu novčano su kažnjene sa po 754 kune (više od 200 KM).

- Smatram se krivom. Radila sam do početka januara 2019. godine u tom salonu za masažu. Vlasnica salona tražila je da klijentima zadovoljavam seksualni nagon. Srećom, taj sam posao radila kratko. Uspjela sam se zaposliti na drugom radnom mjestu. Žao mi je što sam to radila. I iskreno želim zaboraviti to životno razdoblje - otkrila je bivša misica, koja se u međuvremenu udala i postala majka. 

Druga maserka prisjetila se okolnosti pod kojima je pola godine masirala klijente i odala se prostituciji te je, također, uprla prstom u vlasnicu salona za masažu.

- Poslodavac me prisiljavao na pružanje usluga masaže cijelog tijela, pa i spolnog organa. To sam priznala i policiji. Sve je to sada iza mene i o tome ne želim više razgovarati. Ne želim se više sjećati tog perioda mog života - ustvrdila je druga bivša uposlenica zagrebačkog salona za masažu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.