MUP SBK Policija ispitala Seada Skopljaka

Saslušan prevarant koji je stotinu puta iznajmio vikendicu na Vlašiću

Skopljak, nakon saslušanja u policiji, nije zadržan

D. Pa. / Avaz.ba
03.01.2020 14:53

Vlašić: Propala proslava Nove godine

Foto: Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona saslušali su prekjučer Seada Skopljaka (59) iz Novog Travnika, koji je najmanje stotinu puta iznajmio vikendicu na Vlašiću i tako prevario stotine građana iz BiH. 

Ovu informaciju potvrdio je za "Dnevni avaz" Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK, kazavši da se protiv osumnjičenog poduzimaju potrebne mjere i radnje.

- U saradnji s nadležnim Tužilaštvom SBK, osumnjičeni je ispitan u službenim prostorijama. On se tereti za krivično djelo prevare. Policijski službenici uzeli su izjavu i nastavljaju se aktivnosti na ovom slučaju - kaže Hodžić.

Skopljak nije zadržan u policiji, a nezvanično saznajemo da je, osim brojnih uplata rezervacija od društava širom naše zemlje, navodno uzimao novac i “na ruke” za rezervaciju vikendice.

Ovaj slučaj šokirao je javnost u našoj zemlji i regionu, posebno jer su brojna društva ostala bez smještaja i uništena im je proslava najluđe noći u godini. Zbog svega toga pokrenuli su i grupu na Facebooku, gdje dogovaraju pokretanje zajedničke tužbe.

Oštre kritike zbog ovog nezapamćenog slučaja uslijedile su i od čelnika Turističke zajednice SBK, ali i hotelijera na Vlašiću, kojima je, na ovaj način, ugroženo poslovanje jer je Skopljak sada unio nepovjerenje u sve one koji posluju na Vlašiću.

Alem P. iz Zenice žrtva je prevare Novotravničanina, koji je, tek po dolasku na Vlašić, shvatio da je izigran.

- Uplatili smo 300 KM avansa, čuli smo se dan uoči Nove godine i rekao je da 31. decembra možemo ući u vikendicu oko 15 sati. Kada smo došli gore, blokirao je naše brojeve, niko ga nije mogao dobiti, a nema ni vikendice koju je nudio - kazao je Alem P.

Komentari

NA VRH