DRAMA

Pred očima djece htio ubiti suprugu, ganjao je i pucao za njom iz pištolja

Nesretna žena je zatim otvorila vrata od terase i dala se u bijeg, preskočivši ogradu

Intervenirali beogradski policajci. Ilustracija

Avaz.ba / Blic.rs

6.1.2020

Prava drama odigrala se jučer u Beogradu kada je Ognjen A. (51), naočigled dvoje djece, pokušao ubiti svoju suprugu O. A. (51), pucajući na nju iz pištolja. 

Nesretna žena je pobjegla kroz terasu, a on je za njom istrčao na ulicu, sve vrijeme pucajući. Srećom, ubrzo je uhapšen. 

Nemila scena odigrala se u porodičnom stanu oko 18 sati. Ognjen A. (51) se posvađao sa ženom, dohvatio pištolj i ispalio nekoliko metaka u pravcu supruge. Srećom, meci je nisu pogodili. S njima u stanu je sve vrijeme bilo dvoje djece, koja su se istraumirala zbog pucnjave.

Nesretna žena je zatim otvorila vrata od terase i dala se u bijeg, preskočivši ogradu. Međutim, razjareni Ognjen nije želio odustati, već je krenuo za njom. Izašli su na ulicu, a on je ispalio još nekoliko projektila u njenom pravcu koji je, srećom, nisu pogodili.



Policija uhapsila osumnjičenog. Ilustracija

Prestravljeni građani pozvali su policiju, koja ga je ubrzo uhapsila. Ispostavilo se da je Ognjen bio pijan. Kod njega je pronađen i arsenal oružja - tri pištolja, prigušivač, municija raznog kalibra i čahure.

Određeno mi je zadržavanje do 48 sati i na teret mu se stavlja pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.