SRBIJA Kako je pao Ninoslav Jovanović

Ovo je policajac koji je uhapsio Malčanskog berberina: Otmičar rekao da je došao na babin grob

Za Jovanovićem je policija tragala 17 dana, nakon što je 20. decembra oteo djevojčicu M. K. (12)

Avaz.ba / Blic.rs
07.01.2020 13:49

Policajac Slađan Radosavljević, koji je uhvatio bjegunca

Foto: Blic.rs

Zovem se Ninoslav Jovanović, došao sam na babin grob, ovo su prve riječi koje je izgovorio Malčanski berberin, nakon što ga je 5. januara na Malčanskom groblju uhapsila policijska patrola kojom je komandovao Slađan Radosavljević, policajac iz Ražnja, pripadnik Interventne jedinice Policijske uprave u Nišu. 

Za Jovanovićem je policija tragala 17 dana, nakon što je 20. decembra oteo djevojčicu M. K. (12) iz Suvog Dola, koja je spašena iz njegovih kandži 29. decembra, ali je manijak uspio pobjeći. Pošto je viđen u nedjelju u jednoj kući u Malči, uslijedila je masovna potraga Žandarmerije i policije, a tročlana policijska patrola, kojom je komandovao Radosavljević, uspjela je da mu se neopaženo prikrade na groblju i okonča višednevnu dramu.

- Bio sam u patroli s dvojicom policajaca iz PU Leskovac, Vladimirom Spasićem i Nikolom Sindainovićem, kada je dojavljeno da je viđen. Krenuli smo od Malčanske petlje, gdje je prvi put nađena njegova zemunica ka selu. Kroz rastinje i napuštene vinograde došli smo do groblja kada smo uočili da se na groblju neko mrda. Vladimir Spasić ga je prvi vidio i pokazao mi. Bio je neurednog izgleda i krio se iza jednog nadgrobnog spomenika, čučao je i gledao policiju na putu u pravcu malčanskog vinskog podruma - ispričao je Radosavljević za Blic.

On je napomenuo da ih Malčanski berberin nije vidio da su prišli.

- Na desetak metara smo gotovo istovremeno komandovali: "Stoj, policija, ruke gore, lezi na zemlju." On se skamenio, nije pružio otpor, nije bježao, nije se oglušio o naš poziv. Nije nas očekivao i postupio je po komandama, spustio se na stomak potrbuške - priča Radosavljević.

  • Hrabri policajac
    Hrabri policajac Foto: Blic.rs

Policajci su ga opkolili i izvijestili nadležne da je osoba zapuštenog izgled koja odgovara Jovanovićevom opisu uhvaćena na groblju.

- Odmah smo izvijestili liniju rada, naše nadležne starješine, da je osoba zapuštenog izgleda nađena na Malčanskom groblju. Pitali smo ga kako se zove. Jedino što je rekao, bilo je: "Zovem se Ninoslav Jovanović, došao sam na babin grob" i riječ jednu više nije rekao. Pregledali smo da nema oružje, nije imao ništa kod sebe. Niti hrane niti oružja. Za dvije-tri minute svi su bili tu, potjera je bila sa svih strana. Znali smo da je to on jer jer smo prepoznali lik. Jeste smršavio, bio je neuredan, ali smo znali da je on. Prepoznali smo ga s fotografija. U tom trenutku smo osjetili veliko olakšanje, bili smo zadovoljni i srećni što se napokon sve završilo i za nas i za porodicu otete djevojčice, kao i za mještane. Kao neki ogroman teret da je sklonjen s naših leđa. Kolege su čestitale i starješine. Svaka čast, momci, čestitamo, odlično ste odradili posao. Kolege koje su došle po liniji rada su ga odvele u maricu - kazao nam je Radosavljević. 

Komentari

NA VRH