STRAŠNO Apelacioni sud u Nišu potvrdio presudu

Nesuđenoj snahi kamenom smrskao lobanju: Osuđen na 20 godina robije

Tijelo nesretne djevojke pronađeno je 2000. godine u sadašnjem šetalištu Kraljevica

Avaz.ba / Kurir.rs

Apelacioni sud u Nišu

Foto: Ilustracija


Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda u Zaječaru i pravosnažno osudio Predraga Džonića na 20 godina zatvora, jer je prije dvije decenije svirepo udarcima kamenom u glavu ubio Slavicu Manić, djevojku svog brata.  

Tijelo nesretne djevojke pronađeno je 2000. godine u sadašnjem šetalištu Kraljevica.

Džonić, koji je radio u Italiji, gdje se i vratio nakon zločina, u toj zemlji  bio je osuđen zbog bludničenja nad djecom. Nakon odslužene kazne deportiran je u Srbiju. Tada mu je uzet uzorak DNK, koji se poklopio s tragovima na mjestu ubistva Slavice Manić.

  • Sud potvrdio presudu

    Sud potvrdio presudu

    Foto: Ilustracija


On je sumnjičio nesuđenu snahu da mu je zapalila kuću dok je on bio u Italiji. Džonić ju je usmrtio oktobra 2000. godine udarcima kamenom u glavu, pri čemu je ženi smrskao lobanju. Nakon zločina tijelo je zakopao, pa se vratio u Italiju.

Nestanak Slavice Manić prijavio je njen otac, a tijelo je, poslije jednomjesečne potrage, pronađeno. Tada su na njenom tijelu otkriveni biološki tragovi, ali DNK nije bio u bazi podataka, sve dok Džonić nije isporučen Srbiji. Ubica je, najprije, u istrazi priznao da je ubio Slavicu, ali je tokom procesa promijenio iskaz i negirao izvršenje djela. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na