TUŽILAŠTVO KS

Zatražen pritvor za Adija Fiševića, koji je u stanu napravio laboratorij za uzgoj marihuane

Drugi osumnjičeni, Adnan M., pušten na slobodu

Laboratorij u stanu u centru Sarajeva. MUP KS

Piše: B. C.

8.1.2020

Postupajuća kantonalna tužiteljica u Sarajevu uputila je Općinskom sudu Sarajevo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora Adiju Fiševiću (33), u čijem je unajmljenom stanu u centru grada policija pronašla laboratorij za uzgoj marihuane.

- Pritvor je zatražen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela- kazala je za „Avaz“ Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Drugi osumnjičeni Adnan M., koji je zatečen u stanu, pušten je na slobodu.

Sarajevska policija prekjučer je u Novom Sarajevu uhapsila Adija Fiševića, kod kojeg su pronađena četiri paketića marihuane, paketić hašiša, pištolj kalibra devet milimetara s okvirom i sedam metaka, mobitel i novac.

Pretresom stana u centru grada koji je Fišević unajmio pronađeni su digitalna vaga s tragovima droge, šprica s drogom, tri PVC boce, PVC kesa sa 1.090 grama marihuane, 155 stabljika različite visine kanabisa, dva zračna filtera s ventilatorima, četiri lampe s fleksibilnim crijevima, transformator s tajmerom, digitalni termostat i termo šator.

Policajci su istog dana pretresli i stan u Novom Sarajevu, gdje ima prijavljeno Fiševićevo prebivalište. Tom prilikom oduzeti su pištolj kalibra devet milimetara s okvirom i devet metaka, pištolj kalibra 7,65 milimetara s okvirom i 11 metaka, pištolj kalibra 6,35 milimetara s okvirom i šest metaka, kao i kutija sa 18 metaka kalibra devet milimetara.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.