SRBIJA Ninoslav Jovanović sve ispričao organima gonjenja

Malčanski berberin do u detalje opisao zvjerstva i bijeg

Manijak je dobro upoznat da se priznanje uzima kao olakšavajuća okolnost prilikom izricanja kazne, jer je već dva puta osuđivan za ista djela

Avaz.ba

Ninoslav Jovanović: Bio najtraženija osoba u Srbiji

Foto: Arhiv


Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, koji je uhapšen 5. januara zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnje djevojčice M. K., pred organima gonjenja u potpunosti je priznao zločin i opisao kako je namamio djevojčicu i šta je s njom nakon toga radio. 

Napustio kuću

- On je kazao da je od juna živio u zemunici jer je napustio kuću pošto se posvađao s roditeljima. Rekao je da je hranu krao od mještana Malče, pa je 20. decembra otišao do kuće jednog rođaka u namjeri da nađe nešto da jede. U dvorištu je vidio auto i namah je odlučio da ga ukrade. Znao je gdje stoje ključevi, vidio je da nikoga nema u kući pa je uzeo automobil. Vozio se besciljno do Brzog Broda kada je vidio djevojčicu sa školskim rancem i odlučio da je otme. Rekao je da je električar koji treba nešto da uradi u njenoj školi i zamolio je da mu pokaže put. Djevojčica se dvoumila, ali ju je on ubijedio da uđe u vozilo. Kada je shvatila da je ne vozi ka školi, pobunila se, ali joj je on kazao da je njen otac ukrao neke dragocjenosti i da je zato oteta - objašnjavaju naši sagovornici iz istrage.

  • Malčanski berberin

    Malčanski berberin

    Foto: Blic.rs


Manijak je djevojčicu odveo do zemunice u Malči i tamo je odmah napao. Nakon što je završio iživljavanje, s njom je prespavao u vreći, a ujutro je namjeravao nastaviti put vozilom.

- Kad je krenuo, oštetio je vozilo, pa su put nastavili pješke. Namjera mu je bila da stigne do Orešca, do kuće tasta njegovog brata, za koju je znao da je prazna. Tog popodneva, jedan mještanin Niševca vidio ga je s djetetom na pruzi u ovom selu, ali to nije prijavio sve do 25. decembra, kada je policija objavila njegovu fotografiju. Jovanović je kazao da je preko Palilule stigao u Svrljiški Miljkovac, gdje je s djevojčicom prespavao u štali. Sutradan je od jednog mještanina potražio flašu vode i pitao kako da stigne do Orešca. Čovjek mu je pokazao put i oni su tamo stigli 22. decembra popodne. Kako u toj kući niko ne živi, nije bilo hrane pa je obio susjednu, odakle je ukrao ribu i kolače. Nakon što su jeli, djevojčicu je opet napao, šišao je i radio joj nezamislive stvari – kažu sagovornici srbijanskih medija.

Izmučeno dijete sutradan je iskoristilo otmičarevu nepažnju i pobjeglo na ulicu, ali ga je on uhvatio.

- Zaprijetio je da će joj ubiti roditelje ako ponovo pokuša pobjeći. Nastavili su da se kreću iako tada još nisu znali da ih traži policija. Produžili su do sela Belanovac, gdje su prenoćili. Nije znao da je tražen sve do 25. decembra, kada je vidio helikopter. Rekao je da su im policija i žandarmerija nekoliko puta bili blizu te da je jednom pomislio da su otkriveni jer se helikopter spustio nisko. Zato je odlučio da se vraća prema Svrljigu, jer je vidio da je tražen na području Knjaževca. S djevojčicom je 28. decembra stigao u Pasjaču, rodno selo njegove majke, i smjestio se u kuću za koju je znao da je napuštena. Sutradan ga je tamo zatekao vlasnik kuće Emil Živić. I tada je uspio je da pobjegne, ali ne i da odvede dijete – navode izvori.

Skrivao se u selima

Jovanović je iz Pasjače pobegao ka Niškoj Banji, gdje se skrivao po tamošnjim selima, ali je odlučio da se vrati jer mu je bilo lakše da se kreće po poznatom prostoru.

- Sve do hapšenja bio je u Malči, skrivao se po zemunicama i štalama, ali ga je primijetio komšija Petar Cekić, koji ga je prijavio policiji, pa je uhapšen na tamošnjem groblju – rekao je izvor.

Komentirajući opširno priznanje Jovanovića, naš sagovornik ističe da je manijak dobro upoznat da se to uzima kao olakšavajuća okolnost prilikom izricanja kazne, jer je već dva puta osuđivan za ista djela.

- On je vrhunski manipulator, izuzetno inteligentan, odlično zna šta mu može koristiti i tako se ponaša – rekao je naš sagovornik.

Da se radi o neviđenom zlikovcu, svjedoči i to što je Jovanović jednog mještanina Malče označio kao svog jataka koji mu je navodno pomagao tokom bijega.

Ustanovljeno je da čovjek nema nikakve veze sa njim, a da ga je naveo kao pomagača samo da bi mu se osvetio jer ga je jednom prilikom istukao.

NA VRH

Podijeli članak na