UŽAS

Nije mogao slušati plač dvoipogodišnje djevojčice pa je zvjerski pretukao nasmrt: Sada se želi nagoditi

Zoran Albić nije predložio sudu visinu kazne kojom bi bio osuđen za krivično djelo teško ubistvo, za koje mu prijeti 40 godina zatvora

Zoran Albić: I ranije bio nasilan. Blic.rs

Avaz.ba / Blic.rs

9.1.2020

Pripremno ročište Zoranu Albiću, optuženom za ubistvo dvoipogodišnje djevojčice Lune, održano je danas pred Višim sudom u Negotinu u Srbiji.  

Na ročištu su predloženi dokazi koji će biti izvedeni tokom suđenja, a optuženi je pred suđenje podnio prijedlog za zaključenje sporazuma o priznanju krivice.

Kako saznajemo, Albić nije predložio Sudu visinu kazne kojom bi bio osuđen za krivično djelo teško ubistvo za koje mu prijeti 40 godina zatvora. 

Prema informacijama koje posjedujemo, punomoćnik oca ubijene djevojčice Lune, advokatica Maja Atanasković, navela je da "ne prihvata manju kaznu od 40 godina", a s njom se usaglasio i postupajući zamjenik višeg javnog tužioca.

O ovom prijedlogu Sud će naknadno odlučiti te će na osnovu toga biti zakazan i glavni pretres.

Albić, koji je optužen da je 27. maja 2019. godine, brutalno nasmrt pretukao djevojčicu, kćerku njegove djevojke Vesne Firulović, odranije je poznat kao nasilnik i protiv njega je do sada doneseno sedam prekršajnih presuda.


Tvrdili da je beba pala s terase. Blic.rs

Albić se tereti da je kobne noći pijan i nervozan došao kući i počeo da bacati stvari. Tom prilikom povrijedio je ruku zbog čega je još glasnije vikao. Njegova vika i lupanje probudili su djevojčicu koja je spavala u drugoj sobi i koja je od straha počela plakati. Pomahnitali muškarac vikao je na dijete da "ušuti", ali Luna je sve glasnije plakala, pa je Albić počeo da je bije!

Djevojčicinu majku Vesnu izbacio je iz kuće i zaključao vrata, a on je nastavio da se iživljava nad nemoćnim djetetom. Rukama ju je tukao po glavi i tijelu, a djevojčica je od posljedica zadobivenih povreda preminula dva sata kasnije. 

Njena majka, koju je dečko nakon sat pustio u kuću, nije uradila ništa da spasi djevojčicu. Naprotiv, čekala je još dva sata dok je djevojčica polako umirala i tek kada je prestala da diše, Albić i ona su je odnijeli u bolnicu, gdje je djevojčici samo mogla biti konstatirana smrt. Nakon toga, lagali su da je Luna tokom noći, dok su oni spavali, pala sa terase i tako preminula.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.