ZENICA

Nastavljena potraga, porodica dala detaljan opis mladića

Timovi MUP-a ZDK i danas pretražuju širi lokalitet Zenice

Privatni arhiv. Privatni arhiv

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

9.1.2020

VIšednevna potraga za Muhamedom Šišićem (26), mladićem iz Zenice kojem se od prošlog četvrtka gubi svaki trag, nastavljena je i danas. 

Aldina Alić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), potvrdila je za “Avaz” da je potraga za mladićem nastavljena i danas.


Muhamed Šišić. Privatni arhiv

Brojni policijski i timovi Specijalne policije jedinice i danas neumorno pretražuju širi lokalitet Zenice, šume, napuštene objekte.

Podsjetimo, ranije je porodica izjavila da je Šišić bio depresivan, ali ne znaju šta je razlog njegovog odlaska od kuće. Do sada su imali brojne dojave, da je viđen u Mostaru, Banjoj Luci, Živinicama, Sarajevu, međutim, za sada se nijedna nije ispostavila tačnom.

Posljednji put mladić je viđen u prošli četvrtak, a na sebi je imao crnu jaknu, farmerke i smeđe cipele. Porodica apelira na sve one koji imaju bilo kakve informacije o Šišiću da o tome obavijeste policiju.

U međuvremenu, sestra nestalog Šišića Selma Alispahić uputila je dodatni apel u nadi da će detaljan opis pomoći u prepoznavanju i identifikaciji njenog brata.

- Smeđa kosa, kraća, blago valovita, nije se šišao zadnjih mjesec dana, onizak, oko 1,6 metara; težina ispod 70 kg, u posljednje vrijeme i manje jer je slabo jeo. Oči plave, a od odjeće kući nedostaju sljedeći odjevni predmeti (za koje pretpostavljam da su na njemu): kapa crna sa znakom "nike", jakna plava sa kapuljačom tanja, proštepana (sa slike ispod), plave farmerice ,vrlo malo podvrnute pri dnu, poširoke; cipele svijetlosmeđe, poluduboke s pertlama - napisali su prijatelji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.