INCIDENT

Bizaran napad kod Gračanice: Pretukli vozača školskog autobusa jer nije htio piti s njima

Izvadili su flašu rakije i tjerali nas da pijemo, što smo mi, naravno, odbili, jer ne pijemo na radnom mjestu, kazao je oštećeni

Privedeni napadači. Ilustracija

Avaz.ba / Blic.rs

9.1.2020

Grupa mladića pretukla je jučer vozača Gradskog saobraćajnog preduzeća "Priština - Gračanica" S. A. kada je školskim autobusom dovezao učenike u Laplje Selo. 

Prema riječima napadnutog vozača, oni su najprije njemu i njegovim kolegama vozačima nudili rakiju, a kada su oni to odbili, mladići su počeli da ih vrijeđaju i da se bahato ophode prema njima.

- Izvadili su flašu rakije i tjerali nas da pijemo, što smo mi, naravno, odbili, jer ne pijemo na radnom mjestu. Moje kolege su zatim krenule autobusima. Ja sam ušao u autobus i htio da krenem, ali mi nisu dozvolili, pa sam izašao iz autobusa i tada su me napala njih trojica. Dobio sam udarac u glavu i počeo da krvarim - tvrdi S. A., koji je nakon napada zatražio pomoć u Hitnoj službi u Lapljem Selu, koja se nalazi u neposrednoj blizini škole.



Intervenirali policajci. Ilustracija

Tamošnji policajci priveli su četvoricu mladića. Prema posljednjim informacijama, dvojica su nakon ispitivanja puštena kući, a drugoj dvojici, M. P. iz Gračanic i D. L. iz Ugljara, određen je pritvor od 48 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.