PERU Izrečena presuda članu narkokartela

Davidu Cufaju 17 godina robije zbog šverca dvije tone kokaina

Cufaju, koji je u bijegu, na teret se stavlja da je finansirao pošiljku dvije tone kokaina iz Perua u Belgiju

Avaz.ba / Telegraf.rs
09.01.2020 16:05

David Cufaj nakon hapšenja

Foto: Arhiv

David Cufaj (27), državljanin Srbije, koji je uhapšen u Peruu 2017. godine zbog sumnje da je član grupe koja je krijumčarila dvije tone kokaina, jučer je osuđen na 17 godina zatvora. 

Cufaj je osuđen u odsustvu, budući da je pred kraj 2017. godine pušten da se brani sa slobode i od tada mu se gubi svaki trag.

Cufaju se na teret stavlja da je finansirao pošiljku dvije tone kokaina iz Perua u Belgiju. Droga je bila skrivena u konzervama špargle. Pošiljka je otkrivena 11. januara 2017. godine, a dva dana kasnije Cufaj je pao sa svojim saradnicima.

  • David Cufaj
    David Cufaj Foto: Arhiv

Nakon saslušanja, donesena je odluka da se Cufaj brani sa slobode, što je on iskoristio za bijeg, te je na snazi i nalog za njegovo hapšenje.

Prema nekim informacijama, Cufaj je u svijet južnoameričkih narkokartela uveo i Sarajliju Smaila Šikala, koji je početkom januara htio tonu i po kokaina prebaciti iz Perua u Bosnu i Hercegovinu. 

Šikalo i Cufaj su komšije i prijatelji iz sarajevskog naselja Boljakov Potok, a u Bokserskom klubu Novi Grad zajedno su trenirali. Cufaj je rođen na Kosovu, gdje je proveo djetinjstvo, a poslije se doselio u Sarajevo.

Komentari

NA VRH