PALE

Priveden jedan od jačih automafijaša: Istražitelje interesira šta zna o ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Saslušanje Trifkovića u vezi s ubistvima se još temelji na indicijama

Detalj s uviđaja nakon stravičnog zločina. Arhiv

Piše: Ad. A. - M. Aš. / Avaz.ba

10.1.2020

Specijalci Državne agencije za istrage i zaštitu danas su u 11:05 sati na Palama uhapsili Marka Trifkovića Žižana, koji je u bijegu od avgusta prošle godine, kada se prestao odazivati pozivima Suda BiH, gdje je jedan od optuženih u predmetu „Volan“, a kojim je tretirana velika grupa automafijaša, potvrđeno je za „Avaz“ iz SIPA-e.

Danilo Cicović, koji je označen kao vođa kradljivaca automobila iz predmeta „Volan“, prije Nove godine pušten je iz pritvora.



Detalj s uviđaja nakon stravičnog zločina. Arhiva

Prema informacijama izvora bliskog istrazi, s obzirom na to da se radi o istaknutom kradljivcu automobila ,istražuje se mogućnost da je Trifković umiješan u likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Kako je pojasnio naš izvor, radi se tek o pukim indicijama koje su još daleko od osnovane sumnje, ali da će Trifković biti saslušan i na okolnosti ubistva sarajevskih plavaca. 

U podzemlju se špekuliralo da je Žižan, navodno, dao iskaz istražiteljima koji "nije bio po volji" njegovim saučesnicima te da je zbog toga bio u bijegu.


Marko Trifković Žižan. Avaz

Prema rezultatima ranijih istraga o ubistvu dvojice pripadnika PU Novi Grad, kao organizator se spominjao Srećko Trifković, koji je također kradljivac automobila, ali u odnosu na ovo djelo ukinut mu je pritvor, ali je iza rešetaka zadržan zbog navodne umiješanosti u likvidaciju Damira Ostojića Šijana u Banjoj Luci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.