PORODIČNA DRAMA

Ugledni doktor iz Sarajeva pucao u suprugu naočigled djece, žena se spasila bijegom kroz terasu

Ognjen A. je rođen u Sarajevu, a studirao je u Njemačkoj i Moskvi

Ognjenu A. određen pritvor. Blic.rs

Avaz.ba / Blic.rs

10.1.2020

Ognjen A. (51), koji je uhapšen zbog sumnje da je hicima iz pištolja pokušao ubiti svoju suprugu naočigled maloljetne djece u njihovom stanu u Beogradu, doktor je nauka i inovator koji se pojavljivao na televiziji i davao intervjue za razne svjetske medije. 

Sigurne smrti nesretnu O. A, suprugu Ognjena A., spasilo je samo to što je Ognjen bio toliko pijan da je nije mogao pogoditi hicima iz pištolja. Drama se odigrala 5. januara, nakon kraće svađe supružnika u stanu u Beogradu. Ognjen je potom izvadio jedan od tri pištolja koja ima u svom nelegalnom posjedu i zapucao na O. A.

Bježeći od pomahnitalog muža, žena je iskočila kroz terasu, a on je nastavio da je juri pa je tako zapucao i nasred ulice. Srećom, oba puta je promašio.

Kada ga je policija uhapsila, kod njega su pronađena tri pištolja, prigušivač, municija raznog kalibra i čahure.

Ognjen A. je rođen u Sarajevu, a studirao je u Njemačkoj i Moskvi, a posljednjih 19 godina se, navodno, bavio pronalaskom talenata u sportu. Pojavljivao se čak i u BBC-jevim dokumentarnim filmovima, a u domaćim medijima žalio se kako njegova dostignuća nisu dovoljno promovirana u ovdašnjoj javnosti.



Ognjen A. u trenutku incidenta bio pijan. Kurir.rs

Po svemu sudeći, osim toga, bavio se i prikupljanjem oružja, koje mu je, nakon napada na suprugu, pronađeno u stanu.

Njegova supruga je državljanka Švicarske, a pretpostavlja se da su se upoznali dok je živio u toj zemlji i bio na rukovodećoj poziciji u jednoj kompaniji.  

Nasilniku je određen pritvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.