ISTRAGA Automafijaš sa Pala uhapšen nakon bijega

Šta Marko Trifković zna o ubistvu sarajevskih policajaca

Bio na spisku od 13 automafijaša za koje sarajevski istražitelji smatraju da su umiješani u likvidaciju Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

A. Aljimi - M. Aščić
11.01.2020 10:21

Trifković bježao od policije i Suda

Foto: Avaz

Specijalci Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su ujutro na Palama uhapsili Marka Trifkovića Žižana (22). On je u bijegu od avgusta prošle godine, kad se prestao odazivati pozivima Suda BiH, a jedan je od optuženih u predmetu “Volan”, koji se odnosi na veliku grupu automafijaša, potvrđeno je za “Avaz” iz SIPA-e.

Trifković je uhapšen u očevoj kući, a automatski mu je određen pritvor. 

 

Organizator pušten

Danilo Cicović, koji je označen kao vođa kradljivaca automobila iz predmeta “Volan”, pušten je iz pritvora prije Nove godine.

Prema informacijama izvora bliskog istrazi, s obzirom na to da se radi o istaknutom kradljivcu automobila, istražuje se mogućnost da je Trifković umiješan u likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Kako saznajemo, Žižan je, navodno, bio u bijegu u Srbiji, a na Pale je došao da bi proveo Božić s roditeljima.

  • Adis Šehović i Davor Vujinović
    Adis Šehović i Davor Vujinović Foto: Arhiva

On je bio na spisku od 13 automafijaša za koje inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo smatraju da su umiješani u ubistvo Šehovića i Vujinovića. Dan nakon ubistva, uhapšeno je i saslušano 12 ljudi sa spiska, jedino je Marko Trifković bio nedostupan.

Bio na spisku

Za njim je, uz SIPA-u, tragala i sarajevska policija, a za njim su bile aktivne dvije potjernice.

Kako je pojasnio naš izvor, radi se tek o pukim indicijama koje su još daleko od osnovane sumnje, ali će Trifković biti saslušan i na okolnosti ubistva sarajevskih plavaca.

U podzemlju se špekuliralo da je Žižan istražiteljima, navodno, dao iskaz koji “nije bio po volji” njegovim saučesnicima te da je zbog toga bio u bijegu.

  • Uviđaj nakon teškog zločina u Sarajevu
    Uviđaj nakon teškog zločina u Sarajevu Foto: Avaz

Ukinut pritvor

 Prema rezultatima ranijih istraga o ubistvu dvojice pripadnika Policijske uprave Novi Grad, kao organizator se spominjao Srećko Trifković, koji je, također, kradljivac automobila, ali mu je, u odnosu na ovo djelo, ukinut pritvor. Iza rešetaka je, međutim, zadržan zbog navodne umiješanosti u likvidaciju Damira Ostojića Šijana u Banjoj Luci.

Komentari

NA VRH