DRAMA Dragan B. uhapšen zbog nasilja u porodici

Kakvi su ovo muškarci: Nevjenčanoj supruzi prijetio da će je zaklati

Riječ je o višestrukom povratniku u vršenju krivičnih djela i poznatom nasilniku

O. Matavulj / Avaz.ba

S privođenja Dragana B.

Foto: Avaz


Dragan B. (39) iz Banje Luke uhapšen je zbog prijetnji smrću 36-godišnjoj nevjenčanoj supruzi, koju već duži niz godina proganja i zlostavlja, zbog čega mu se i sudi pred banjalučkim Osnovnim sudom

Kako je potvrđeno u PU Banja Luka, Dragan B. se tereti za nasilje u porodici. U policiji navode da je osumnjičeni od 8. januara konstantno proganjao i prijetio svojoj već bivšoj nevjenčanoj supruzi. Hapšenje je uslijedilo tek nakon što je jučer došao na njeno radno mjesto u jedan market u Banjoj Luci, gdje joj je pred više svjedoka prijetio da će je ubiti i zaklati.

- Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je predat na saslušanje Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nasilja u porodici - kaže izvor blizak istrazi.

U policiji navode da je riječ o višestrukom povratniku u vršenju krivičnih djela i poznatom nasilniku, koji već ima optužnicu zbog premlaćivanja nevjenčane supruge. Ranije je u više navrata kažnjen zbog raznih prekršaja, a novčano je osuđen zbog pokušaja silovanja poznanice u novembru 2012. godine.

Zbog nasilja u porodici njegova sadašnja žrtva je svojevremeno, s njihovo dvoje maloljetne djece, boravila i u sigurnoj kući. Otad više nisu zajedno i ona s djecom živi kao podstanar. Po izlasku iz sigurne kuće osumnjičeni je nastavio da napada i proganja žrtvu, a iako je to u više navrata prijavljivano policiji i tužilaštvu, Dragan B. ni dana nije proveo iza rešetaka. 

Reakcija nadležnih institucija je u više navrata izostala i tek prošle godine protiv njega je potvrđena prva optužnica za nasilje u porodici, počinjeno prije više od četiri godine.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na