SAZNAJEMO Ostao i bez plijena i bez slobode

Detalji pokušaja pljačke banke u Hrasnom: Golobradog razbojnika savladali zaštitari i građani

Riječ je o maloljetnom S. P.

A. Ka. / Avaz.ba

Opis: Hapšenje pljačkaša u Hrasnom

Avaz

Maloljetni S. P. je drski razbojnik koji je jutros pokušao opljačkati poslovnicu ''Raiffeisen banke'' u sarajevskom naselju Hrasno, saznaje „Avaz“. 

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da nije tačna prvobitna informacija da su policajci savladali razbojnika, nakon što su uposlenici pritisnuli panik-taster.

- Radnice jesu pritisnule panik-taster, ali su prethodno prvi reagirali radnici osiguranja, kojima su u pomoć pritekli i građani, odnosno klijenti banke. Oni su razoružali pljačkaša, koji je imao pištolj, i čuvali ga do dolaska pripadnika policije, kojima je ostao lakši dio posla, da mu stave lisice na ruke te ga prevezu u službene prostorije – kaže naš izvor.

Istražitelji su posebno bili šokirani kada su shvatili da iza svega stoji maloljetnik. Naš izvor je rekao da se provjerava je li golobradi razbojnik imao pomagača.

Inače, ista poslovnica bila je na meti i 25. oktobra prošle godine. Tada su dvojica razbojnika, s motociklističkim kacigama na glavama, upala u banku, nakon čega su  motociklom i pobjegli.

Nedugo poslije, motocikl za koji se sumnjalo da je korišten u bijegu pronađen je zapaljen u Starom Gradu. 

Ubrzo su privedeni Jasmin Hasić i Ahmed Bajić, ali su oni, usljed nedostatka dokaza, pušteni na slobodu.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na