HRVATSKA

I ovo je moguće: Trostruki ubica iz Splita mogao bi izbjeći zatvor?

Pokaže li se da Zavadlav nije raspravno sposoban, sud neće utvrđivati njegovu krivičnu odgovornost, nego će mu odrediti liječenje

Filip Zavadlav: Ubio tri osobe. Agencije

Avaz.ba

15.1.2020

Branko Šerić, poznati advokat koji je na poziv samoorganiziranih grupa podrške Filipu Zavadlavu preuzeo odbranu tog trostrukog ubice iz Splita, odlučio je odustati od žalbe na pokretanje istrage i određivanje istražnog zatvora kako bi se što prije provelo psihijatrijsko i psihološko vještačenje njegovog branjenika. 

Pokaže li se da Zavadlav nije raspravno sposoban, sud neće utvrđivati njegovu krivičnu odgovornost, nego će mu odrediti liječenje, a ono ne smije trajati duže od pet godina.

U protivnom, prijeti mu veća zatvorska kazna. Ukratko - moguće je da Filip Zavadlav, koji je hicima iz "kalašnjikova" u Splitu ubio trojicu ljudi, potpuno izbjegne zatvor.


Filip Zavadlav. Agencije

Šerić je upitan i o najavljenom protestu za Filipa. Nije upoznat s detaljima, čuo je da su se spominjale splitska Riva i Pjaca, po društvenim su mrežama navođeni i različiti termini, ali u organizaciju nije uključen.

- Slobodno me možete citirati: za taj dio akcije nisam zainteresiran. Ja sam, isključivo, za pravni servis, da tako kažem, osumnjičenog Filipa Zavadlava. Ne želim politiku u svoju butigu. Podržavam protest i nisam ni za kakve zabrane, ni na Facebooku, ali za taj dio nisam zainteresiran - izjavio je Šerić za hrvatske medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.