SRBIJA

Šta su kazali tužiocu uhapšeni makroi i djevojke

Osamnaest osoba u pritvoru, ostali imaju zabranu prilaska saradnicima

Novac od prostitucije. MUP Srbija

Avaz.ba / Blic.rs

15.1.2020

Tužilac za organizirani kriminal saslušao je 22 osobe koje su se u periodu od marta do kraja novembra prošle godine organizirale radi posredovanja u vršenju prostitucije tako što su na području Beograda u većem broju unajmljenih stanova organizirale i pružale seksualne usluge za veći broj korisnika te na taj način pribavile značajnu protupravnu imovinsku korist. 

Budući da je riječ o dvije organizirane kriminale grupe, jednu je sačinjavalo 16 osoba, i to: Darko Todorović, Saša Glišić, Jelena Momčilović, Staša Momčilović, Dragana Pejić, Nemanja Stojić, Nemanja Rajkić, Zoran Jolić, Petar Ljuština, Srđan Golubović, Daniel Klarl, Radomir Vujović, Marko Žarković i beogradski policajac Goran Stanković.


U sveskama vodili evidenciju. MUP Srbije

Drugu organiziranu kriminalnu grupu činilo je osam osoba, i to: Miroslav Terzić, Vladimir Đorđević, Vukan Petrović, Tatjana Lukić, Saša Nikolić, Marko Radomirović, Sreten Dučić i Tamara Hafizović, dok su dvije osobe u bijegu.

Tužilac za organizirani kriminal je u skraćenom postupku osumnjičenima stavio na teret krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i produženog krivičnog djela posredovanje u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu. Tužilac je nakon saslušanja osumnjičenih predložio sudiji za prethodni postupak da se u odnosu na 18 osoba odredi pritvor, a za četiri osumnjičena mjera zabrane prilaska, komunikacije i sastajanja sa svjedocima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.