KRIMINAL

Osuđen narkobos: Sarma dobio 14 i po godina robije

Mićo Nikolić i članovi njegove kriminalne grupe osuđeni su na ukupno 65 godina zatvora

Mića Nikolić Sarma prilikom jednog od ranijih dolazaka na sud. Kurir.rs

Avaz.ba / Blic.rs

16.1.2020

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na jedinstvenu kaznu od 14 i po godina zatvora novosadskog narkobosa Miću Nikolića zvanog Sarma, optuženog za trgovinu sintetičkom drogom i ometanje dokazivanja. Nikolić i članovi njegove kriminalne grupe osuđeni su na ukupno 65 godina zatvora. 

Nikoliću je za drogu izrečena nepravosnažna presuda - devet godina zatvora, ali je zbog drugog krivičnog djela - ometanje dokazivanja osuđen na jedinstvenu kaznu od 14 i po godina zatvora. Članovima njegove grupe izrečene su, također, nepravosnažne zatvorske kazne, i to Rajku Saviću 11 i po godina, Milanu Ivazu deset i po godina. Agronu Hodći 13 godina, Ismailu Krasnićiju sedam godina i Miodragu Vraniću četiri godine robije.

Nikolićevoj supruzi Mileni izrečena je uvjetna kazna od godinu, s rokom provjere na tri godine, a Dragoslavu Drobnjakoviću 20 mjeseci zatvora i Milošu Bajiću godinu i po zatvora. Njih troje su nepravosnažno osuđeni za ometanje dokazivanja, a ne za trgovinu sintetičkom drogom.


Mića Nikolić Sarma. Kurir.rs

Na ovu presudu osuđeni, njihovi branioci, kao i tužilaštvo za organizovani kriminal imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

To je ponovljeno suđenje, jer je u novembru 2016. godine Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvu prvostepenu presuda kojom je Specijalni sud u decembru 2015. Nikolića osudio na 13 godina zatvora. Apelacioni sud tada je naložio ponavljanje suđenja.

Nikolić je u martu 2012. godine uhapšen s još sedam saradnika u Novom Sadu i Kraljevu zbog sumnje da su se duže vrijeme bavili krijumčarenjem skanka. Ta grupa je, navedeno je u optužnici, drogu nabavljala na Kosovu.

Inače, 2013. godine Specijalni sud je privremeno oduzeo od Nikolića i s njim povezanih trećih lica 29 stanova u Novom Sadu od 30 do 200 kvadratnih metara, zatim 15 garažnih mjesta, 20 lokala, kao i gradsko-građevinskog zemljište u Subotici, jer postoji sumnja da su kupljeni novcem proisteklim iz krivičnog djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.