ZLOČIN

Ko je misteriozni muškarac koji je stigao 23 sekunde poslije ubistva Kristine

Za odbranu nije problem ono što postoji na snimcima, nego ono što ne postoji

Ubijena Kristina Kaplanović. Facebook

Avaz.ba / Kurir.rs

16.1.2020

Sigurnosne kamere postavljene na benzinskoj pumpi u Malom Mokrom Lugu, na kojoj je 25. maja 2017. godine u pokušaju pljačke ubijena studentica Kristina Kaplanović (20), zabilježile su šta se dešavalo u noći tragedije za koju je optužen Miloš Srebrić, zvani Flekica, ali na njima nedostaje ključnih pet minuta i 10 sekundi vremena. 

Advokati odbrane su sudu skrenuli pažnju i da se na snimcima s kamera vidi misteriozni muškarac, obučen u svijetle farmerke i duks s kapuljačom, koji je na mjesto zločina stigao samo 23 sekunde poslije ubistva.

Kamere su zabilježile da se on parkirao na prilazu pumpi, prišao mjestu zločina, zatim se vratio do vozila te telefonirao. Prema snimcima, na mjestu zločina zadržao se i u vrijeme kada je stigla policija.

- Nemoguće je da on nije identificiran i da s njim niko nije obavio razgovor na licu mjesta, iako je stigao na pumpu samo 23 sekunde poslije ubistva - rekao je Jugoslav Tintor, advokat Srebića.

Kristina Kaplanović: Prerano ugašen život. Facebook

Kristina je ubijena hicem koji joj je ispaljen u glavu, ali na snimcima s devet različitih kamera koji su prikazani u sudnici Višeg suda u Beogradu nedostaje ključni moment, odnosno na snimcima ne postoji zapis između 22:30 i 22:35 sati, kada se zločin dogodio.

Kamere su, kako je prikazano u sudnici, snimile moment prije ubistva i trenutak kada djevojka pada na zemlju. Tintor, poslije pregledanja svih snimaka koji su sudu dostavljeni, naveo je da sumnja da su oni "pakovani i montirani".

- Ne znamo ko je montirao snimak, ali je očigledno da su snimci "pakovani" imajući u vidu da ključni momenti nedostaju. Za odbranu nije problem ono što postoji na snimcima, nego ono što ne postoji. Možemo samo da nagađamo šta je na njima bilo – zaključio je Tintor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.