MUP TK

Pretresi u Tuzlanskom kantonu: Pronađeni puška, pištolj, droga i novac

Policija će podnijeti izvještaje protiv osumnjičenih

Piše: A. Ka. / Avaz.ba

16.1.2020

Oduzeta droga. MUP TK

Pripadnici MUP-a TK pretresli su objekte na 10 lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Gradačca, Kalesije i Živinica. 

Tom prilikom pronašli su zračnu pušku, plinski pištolj, četiri mobitela, biljne i praškaste materije koje svojim izgledom asociraju na droge, više sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke droge, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, drobilicu za drogu i novac.

Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli će biti podneseni izvještaji protiv 22-godišnjeg N. I. iz Lukavca zbog sumnje da je počinio krađu i 33-godišnjeg H. Š. iz Gradačca zbog sumnje da je ugrožavao sigurnost.

Izvještaji će biti podneseni i protiv 34-godišnjeg V. S. iz Bijeljine, koji se sumnjiči za razbojništvo, dok će protiv 52-godišnjeg A. G. iz Živinica i 22-godišnjeg N. I. iz Lukavca biti zadokumentiran prekršaj zbog nedozvoljenog držanja oružja.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija nadležnom Tužilaštvu TK će biti dostavljeni izvještaji protiv 46-godišnjeg S. H. iz Tuzle, 32-godišnjeg J. A. iz Tuzle, 35-godišnjeg M. N. iz Lukavca, 20-godišnjeg A. M. iz Gračanice, 19-godišnjeg M. O. iz Gradačca i 20-godišnjeg N. I. iz Lukavca, zbog sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja droga.

Također, u slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli će biti podnesen izvještaj protiv 21-godišnjeg K. H. iz Gradačca i 43-godišnjeg Z. M. iz Kalesije zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.