HRVATSKA

Objavljen snimak Filipa Zavadlava: Ko bi rekao da će dječak s ovog snimka izrasti u trostrukog ubicu

Kao osnovac pojavio se u emisiji "Dica sritnih lica" kada je morao da prepriča jedan svoj san

Filip Zavadlav. Agencije

Avaz.ba / Index.hr

16.1.2020

Filip Zavadlav (25) dospio je u fokus javnosti kada je proteklog vikenda uhapšen zbog trostrukog ubistva u Splitu, a sada je na internetu počeo kružiti snimak iz 2006. godine u kome se vidi da je kao dječak gostovao u jednoj emisiji. 

Kao osnovac pojavio se u emisiji "Dica sritnih lica" kada je morao da prepriča jedan svoj san.

- Ja sam Filip iz Splita, ispričat ću vam moj san. Jednog dana sanjao sam da sam otišao sa svojim prijateljima na ekskurziju 4. razreda u Australiju. Popeli smo se na jedan veliki neboder koji je bio poviše mora, na njemu je bilo kao ovdje gore, na Marjanu. Istraživali smo, ali kada smo došli gore, imali smo šta da vidimo. Kada smo došli gore, vidjeli smo sobe bez prozora – kazao je, između ostalog, tada mali Filip.

Inače, Filip je odrastao u disfunkcionalnoj porodici pa su još 2008. godine on i njegov brat pobjegli u policiju nakon što ih je njihova majka istukla. Osim zabrinjavajućih odnosa u porodici, jedan Filipov brat svojevremeno je izdvojen iz porodice, u Zadru je završio srednju školu, nakon čega su počeli i problemi s drogom. Ipak, njihove komšije tvrde da su najveći krivci za cjelokupnu situaciju njihovi roditelji.

Podsjetimo, iz automatske puške ubijeni su Marino Paić, Jurica Torlak i Marin Boban. Policija je u kafiću u splitskom kvartu Skalice uhapsila 25-godišnjeg Filipa Zavadlava, kojeg sumnjiče za pokolj.

Zavadlav je prebačen u zagrebačku zatvorsku bolnicu, gdje čeka psihijatrijsko vještačenje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.