AKCIJE Pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva

Hapšenja u Banjoj Luci i Doboju zbog droge

Krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga

Fena

Hapšenja u Banjoj Luci i Doboju

Foto: Ilustracija


Policija u Banjoj Luci oduzela je u četvrtak gotovo pola kilograma marihuane te uhapsila nekoliko osoba na području tog grada i Doboja. 

U Banjoj Luci su uhapšene osobe V. Ž. i A. N. zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

- Kod V. Ž. je pronađeno i oduzeto 582,66 grama opojne droge marihuana - potvrđeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Izvršen je pretres na dvije lokacije na području Banje Luke, koje koriste osumnjičene osobe te su pronađeni 20,26 marihuane, određena količina novca, 25 komada tableta „ekstazi“, kao i drugi predmeti koji potječu iz krivičnog djela.

U okviru tih aktivnosti uhapšene su osobe M. S. i N. L., navodi se danas u saopćenju iz policije.

Aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a prema naredbama Osnovnog suda u tom gradu.

U toku aktivnosti policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u saradnji s Upravom za organizirani i teški kriminalitet i Policijskom upravom Doboj, na području Doboja uhapsili su osobe inicijala N. V., M. V. i S. M., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

Izvršen je pretres na tri lokacije na području Doboja, koje koriste osumnjičeni te su pronađeni određena količina opojne droge, digitalna vaga, određena količina novca i drugi predmeti koji potječu iz krivičnog djela.

Određene aktivnosti u okviru rada na tom predmetu su u toku.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na