ŠOKANTNO

Bivši igrač Reala naručio atentat: Grci bruje o sukobu Španca i fudbalera Darka Kovačevića

Pretpostavlja se da su razlog namještaljke i razne druge zakulisne radnje u fudbalu, zbog čega je Raul Bravo uhapšen nedavno u Španiji

Bravo u društvu Roberta Karlosa, Zidana i Bekama dok je igrao u Realu. Agencije

Kurir

17.1.2020

Špekulacije ili... Španski as Raul Bravo organizirao je, navodno, napad na Darka Kovačevića na pravoslavni Božić ispred njegove kuće na Glifadi, jer Srbin zna za njegove prljave poslove

Nevjerovatna vijest stiže iz Atine! Iza atentata na srbijanskog fudbalskog asa na Glifadi stoji niko drugi do njegov bivši prijatelj i saigrač iz Olimpijakosa Raul Bravo.

Grčki mediji bruje o ovoj vijesti, ali ne navode konkretne razloge zbog kojih je između dvojice velikih fudbalera došlo do takvih nesuglasica da je jedan od njih poželio da ih riješi pištoljem u pravoj mafijaškoj sačekuši. A ni njihov nekadašnji saigrač Predrag Đorđević nije želio da se upušta u daljnje špekulacije:

- Nisam upućen i ne znam ništa o tome - kratko je rekao legendarni fudbaler i kapiten Olimpijakosa u poruci "Kuriru".


Bivši defanzivac Real Madrida organizator grupe koja se bavila namještanjem rezultata i pranjem para. Kurir

Pretpostavlja se da su razlog namještaljke i razne druge zakulisne radnje u fudbalu, zbog čega je Raul Bravo uhapšen nedavno u Španiji. Tamošnja istraga došla je do saznanja da je bivši defanzivac Real Madrida organizator grupe koja se bavila namještanjem rezultata i pranjem para, a u kojoj su još bili kapiten Valjadolida Borha Fernandez, bivši igrač Lidsa Samuel Saiz i predsjednik Ueske Agustin Lasosa.

Kovačević je, navodno, u nekom društvu prepričavao detalje o njihovim poslovima, što je došlo i do pritvorenog Brave pa je, kao potencijalno nezgodan svjedok, dobio opomenu na pravoslavni Božić, uvečer 7. januara, ispred svoje zgrade na Glifadi.

Bravo i Kovačević su, inače, dugo godina bili rivali u španskoj Primeri da bi od 2007. zajedno zaigrali u dresu Olimpijakosa sve do 2009. godine i povlačenja Srbina u igračku penziju zbog srčanih problema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.