HAPŠENJA

U akciji MUP-a RS zaplijenjeno 600 grama marihuane

Privođenje zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga

Zaplijenjena roba prilikom akcije MUP-a RS. O. Ma.

Piše: O. Ma. / Avaz.ba

17.1.2020

Vladimir Ž. i Aleksandar N. iz Banja Luke te Mihajlo V., Stefan M. i Nikola V. iz Doboja uhapšeni su u policijskoj akciji koja je provedena u Banjoj Luci i Doboju, pri čemu je zaplijenjeno skoro 600 grama droge.

Akcija je provedena u saradnji s Upravom za organizirani i teški kriminalitet, a u njenom nastavku privedeni su još M. S. i N. L. iz Banje Luke.

- V. Ž. i A. N. uhapšeni su zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga. Kod V. Ž. je tom prilikom pronađeno i oduzeto skoro 580 grama marihuane - rekla je Danijela Mučibabić, portparol Policijske uprave Banja Luka.

Ona kaže da je izvršen pretres na dvije lokacije koje osumnjičeni koriste i da je pronađeno još 20 grama marihuane te 25 tableta nalik ekstaziju.

- Tokom akcije, uspostavljena je saradnja s PU Doboj, čiji su službenici na području grada Doboja lišili slobode N. V., M. V. i S. M. zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga. Izvršen je pretres na tri lokacije koje koriste osumnjičeni i pronađeni su određena količina droge, digitalna vaga, novac i drugi predmeti koji potječu iz krivičnog djela - rekla je Mučibabić.



Zaplijenjena roba prilikom akcije MUP-a RS - Avaz
Pronađeni novac - Avaz
Pronađeni novac - Avaz
Zaplijenjena roba prilikom akcije MUP-a RS - Avaz
Zaplijenjena roba prilikom akcije MUP-a RS - Avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.