RAZBOJNIŠTVO

Migrant iz Maroka opljačkao džamiju u Doboju

Ukradeni novac trošio po benzinskim pumpama i radnjama

Džamija u Doboju. Avaz

Srna

18.1.2020

Migrant iz Maroka Dž. K. (29) uhapšen je zbog krađe 140 KM iz džamije Trnjak u Doboju, rekao je načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković.

Na vanrednoj konferenciji za novinare rekao je da je državljanin Maroka uhapšen jučer, a da je krađa policiji prijavljena 15. januara.

- Utvrđeno je da se radi o osobi koja je 19. novembra prošle godine podnijela zahtjev s namjerom za podnošenje azila u Terenskom centru Sarajevo (Služba za poslove sa strancima BiH) - izjavio je Radinković.

On je naveo da je Dž. K. priznao krivicu tokom jučerašnje kriminalističke obrade, a nadležni sud u Doboju izrekao mu je kaznu od šest mjeseci zatvora, koja je preinačena u uvjetnu osudu od godinu.

Radinković je naveo da je ukradeni novac migrant trošio na području po benzinskim pumpama i radnjama na području Doboja.

- On je upućen u prihvatni centar u Sarajevo - dodao je Radinković.

On je naveo da je u januaru na području koje je u nadležnosti Policijske uprave Doboj evidentirano 17 migranata, da ih je u željezničkom saobraćaju na području grada bilo 265, a da je 2019. ukupno evidentirano 255, što je dvostruko više nego 2018. godine.

S obzirom na to da je Doboj centar željezničkog saobraćaja, dobojska Policijska uprava evidentirala je prošle godine ukupno 10.302 migranta koji su željeznicom prošli kroz Doboj, od toga 7.841 iz pravca Sarajeva i 2.461 iz pravca Tuzle. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.