CRNA HRONIKA

Ko su vođe "škaljaraca" koje su večeras ubijene u Atini: Stamatovića optuživali za ubistvo Saleta Mutavog

Kako bi sve razjasnio šta se događa on je tada medijima poslao pismo

Stevan Stamatović. Kurir.rs

Avaz.ba

19.1.2020

Podgoričanina Stevana Stamatovića, koji je večeras sa Igorem Dedovićem likvidiran u Atini, povezivali su sa likvidacijom Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, ali i sa navodnim planovima za ubistvo i predsjednika Srbije, a tada premijera Aleksandra Vučića, piše Kurir.

Stamatović je tada reagirao na pisanje srbijanskih medija, koji ga dovode u vezu sa najtežim krivičnim djelima počinjenim u Beogradu. Stamatović je naveo da je u trenutku kada je ubijen Sale Mutavi u Beogradu bio samo turistički, a njegov zastupnik je negirao povezanost da ovim slučajevima.

Kako bi razjasnio šta se događa on je tada podgoričkim "Vijestima" poslao pismo:


Ubistvo Stanković. Kurir.rs

- Osim sto sam turistički boravio u Beogradu, sa tim gradom i kriminalnim aktivnostima u njemu nemam nikave veze. Ponajmanje sa ubistvima i pripremama atentata na srpskog premijera i njegovog brata. No, uprkos tome, mediji, ne vodeći računa o onima o kojima pišu, igraju se istražitelja i obmanjujući javnost "rješavaju" ubistva i pokušaje atentata, targetirajući me kao direktnog učesnika u tim krivičnim djelima.

Isto kao što su mene izabrali, mogli su bilo kog čovjeka koji se uklapao u prljave planove interesnih struktura, željnih da me predstave kao državnog neprijatelja. Zato se nadam da će jednom morati da objasne istražnim organima za čiji račun skreću istragu u pogrešnom pravcu i koliko su plaćeni ti, očito naručeni tekstovi. Koliko je ozbiljno ono o čemu pišu, pozivajući se na "izvore iz istrage" najbolje pokazuje to što me nijedan državni organ Srbije ni Crne Gore nije kontaktirao, niti je za mnom raspisana potjernica - pisalo je u pismu koje je "Vijestima" dostavio Stamatovićev pravni zastupnik.

Stamatović je "novinarskom maštom" nazvao njegovo povezivanje sa "zagoričkim" i "škaljarskim" kriminalnim klanovima.

- Kada o nekome ne znaju ništa, novinari onda puste mašti na volju i ljude ubacuju u klanove. Nije mi jasno kojom metodologijim biraju koga ce svrstati u koji klan, ali ni sa jednim nemam veze - napisao je Stamatović.

Za Igorom Dedovićem je bila raspisana potjernica jer se teretio se da je bio za volanom automobila kojim su on, Jovica Vukotić i Milić Minja Šaković prije nekoliko godina prepriječili put dvojici članova "kavačkog klana" Vojinu Stuparu i Milošu Radonjiću i pucali u njih. 


Igor Dedović. Agencije

Također, ime Igora Dedovića spominjalo se i tokom istrage šverca više od tone kokaina zaplijenjenog u Rumuniji ove godine. On je bio pod lupom istražitelja zbog sumnje da je naručilac ove pošiljke kokaina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.