NA LICU MJESTA

Tinja plače za Irmelom i Ildahidom, mladićima koji su poginuli u stravičnoj nesreći

Čekam da ga dovezu, da ga majka bar mrtvog poljubi, u očaju kaže Irmelova majka Fata. Malkićevi roditelji zanijemili od bola

Kuća žalosti: Roditelji i prijatelji tješe Arnautoviće. H. Č.

Piše: H. Čalić

20.1.2020

Selo Tinja kod Srebrenika, smješteno s obje strane magistralnog puta Tuzla - Orašje, jučer je bilo obavijeno tugom. Samo se pričalo o velikoj tragediji i pogibiji dvojice mladića iz Tinje,Ildahida Malkića i Irmela Arnautovića. Sa zebnjom se očekuju i vijesti o teško povrijeđenom Arnelu Arnautoviću, kojem se ljekari na UKC-u u Tuzli bore za život.


Put smrti


“Put smrti”, kako ovdašnji stanovnici zovu ovu magistralu, uzeo je nove žrtve. Dvije porodice zadesila je neviđena žalost.

- Izvini, brate, ali ne mogu ti pokazati kuće ovih porodica, nemam snage. Svi mi, cijela Tinja je u žalosti, jer smo izgubili dvojicu zlatnih momaka. Bio sam s njima jaran i da je bilo šta drugo da ti mogu pomoći, ne bi bilo problema - bilo je prvo što smo jučer popodne čuli prilikom  posjete srebreničkom naselju Tinja nakon strašne nesreće koja se dogodila dva dana prije u Čanićima kod Tuzle.


Siočić: Izgubio rođaka. H. Čalić


Imali smo namjeru otvoriti vrata Ševalu Malkiću, profesionalnom vozaču autobusa, čiji je sin Ildahid  izgubio život za volanom Mercedesa, ali nam je jedan od njegovih rođaka kazao da su roditelji zanijemili od bola te da ne mogu davati izjave.

Jedan od prvih komšija Malkića, mladić Selvis Siočić kaže da je izgubio druga, rođaka i komšiju i da je još u šoku.

- Ildahid je bio odličan momak. Trenirao je kung-fu, osvajao je medalje na takmičenjima i svi smo ih zajedno proslavljali. Lani je položio vozački ispit. Bio je raja, nije znao proći  pored mlađeg ili starijeg komšije da se ne pozdravi. Bio je povučen - kaže Selvis.



Majka Fata: Bit će ukopani jedan pored drugog. H. Čalić

Otac rudar


Na drugom kraju Tinje, u zaseoku Brezje je kuća žalosti u kojoj je živio Irmel Arnautović.


U njegovoj kući jučer velika žalost, tuga, muk. Otac Nedžad, inače rudar u Rudniku Mramor, nije bio kod kuće, otišao je u Tuzlu da preuzme tijelo sina kada se završi obdukcija.

Irmelova majka Fata, shrvana od bola, priča kako je sin predao papire za rad u Njemačku i radovao se odlasku.

- Čekam da ga dovezu, da ga majka bar mrtvog poljubi. On je dosta vremena provodio s Ildahidom, jer je često bio kod djeda Ibrahima i nene Fatke u blizini kuće Malkića. Priča se da će biti ukopani jedan kraj drugoga, jer su bili nerazdvojni drugovi, a zajedno su i živote izgubili - priča Fata.


Kuća zalosti poginulog vozača Malkića. H. Č.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.