UKC RS

Oglasili se iz UKC-a RS o doktoru koji je zlostavljao nemoćnu osobu: Pacijent je naša svetinja

Dana 20. januara 2020. godine u jutarnjim satima Uprava Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske je od dežurnog osoblja obaviještena da postoje sumnje da se naš uposlenik ponašao neetično prema pacijentu

UKC RS: Oglasili se saopćenjem. Avaz

B. C. / Avaz.ba

20.1.2020

Povodom hapšenja Darka Golića, načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Banja Luka, zbog obljube nad nemoćnom osobom, saopćenjem se oglasio Klinički centar Republike Srpske.

- Dana 20. januara 2020. godine u jutarnjim satima Uprava Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske je od dežurnog osoblja obaviještena da postoje sumnje da se naš uposlenik ponašao neetično prema pacijentu te je o tome odmah obavijestila nadležne organe Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kako bi se navedeni slučaj detaljno ispitao.

Naglašavamo da naša ustanova maksimalno stoji na raspolaganju nadležnim institucijama s ciljem utvrđivanja pune istine i eventualne odgovornosti. Uprava UKC-a RS će prema odgovornoj osobi poduzeti sve zakonom predviđene mjere.  

Posebno ističemo da je za nas pacijent svetinja te da poduzimamo sve da se zaštiti njegova ličnost i integritet - navedeno je u saopćenju.








Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.