HRVATSKA

Advokat trostrukog ubice iz Splita: Rekao mi je kako se zove, ali ne shvata šta je napravio

Šerić kaže da ga Zavadlav nije shvatio te da o sadržaju razgovora ne može govoriti jer to ne bi bilo etično

Avaz.ba / Jutarnje vijesti

20.1.2020

Zagrebački advokat Branko Šerić u ponedjeljak je obavio prvi razgovor s Filipom Zavadlavom (25), koji se nalazi u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj. 

Šerić kaže da ga Zavadlav nije shvatio te da o sadržaju razgovora ne može govoriti jer to ne bi bilo etično. Napominje i kako nije uspio ostvariti uobičajenu komunikaciju kao s drugim klijentima, ali to nije ni očekivao.

Zavadlav, ističe Šerić, zna da je on njegov advokat. Dok god vještačenje traje, Zavadlav ostaje u istražnom zatvoru, rekao je Šerić i dodao:

- Nije samo pitanje kada će završiti vještačenje jer se radi o najtežoj mogućoj kvalifikaciji. Ne samo da ne treba očekivati puštanje iz pritvora nego niti da će izaći iz istražnog zatvora. Dok god traje vještačenje, on će biti tu, ali radi njegove sigurnosti, mislim da će to biti i duže. Mora biti tu koliko god bude trebalo, a mislim da će biti i duže.

Dodao je i da Zavadlav nije svjestan toga šta je učinio i kakva bi ga kazna zbog toga mogla čekati.

- Rekao mi je kako se zove, ja sam mu se predstavio, zadovoljan je angažmanom, ali u razgovoru je insuficijentan. Pokušao sam mu pod svaku cijenu prenijeti kvalifikaciju koja mu se stavlja na teret. On to ne shvata, ne shvata koja je kazna koja mu se može izreći u slučaju da bude proglašen krivim. Ne shvata što je napravio. Nije svjestan... - kaže Šerić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.