ZLOČIN U BERLINU Nastavljena istraga o ubistvu državljanina BiH

Šerifa snimile kamere u restoranu: Sjedio za stolom sa svojim ubicom

Državno tužilaštvo istražuje Bernda S., vlasnika restorana brze hrane, zbog ubistva koje je, navodno, počinjeno u svađi zbog kupoprodaje polovnog automobila

Piše: Berliner Kurir

Šerif (lijevo) s Berndom u restoranu

Foto: Bild.de


Pojavili su se novi detalji u slučaju ubistva Šerifa G., 44-godišnjeg državljanina BiH kojeg je u subotu hicem iz vatrenog oružja usmrtio Bernd S. u njemačkom Blankenfeldeu.

Državno tužilaštvo istražuje Bernda S., vlasnika restorana brze hrane, zbog ubistva koje je, navodno, počinjeno u svađi zbog kupoprodaje polovnog automobila.

Pojavio se i video na kojem se vide počinilac ubistva i žrtva neposredno prije zločina. Bernd S. (59) i njegova žrtva Šerif G. (44) sreli su se prošle subote u jednom restoranu u Blankenfeldeu, gdje ih je snimila nadzorna kamera. Razgovarali su normalno, bez svađe, da bi u 15:49 sati napustili objekt.

Tada je posljednji put viđen Šerif G., koji je trebao prodati automobil Berndu S. Šerifova rodbina u nedjelju je pokucala na vrata Bernda S. tražeći objašnjenje gdje je državljanin BiH.

  • Odnošenje tijela

    Odnošenje tijela

    Foto: Bild.de


Umjesto odgovora, Bernd S. pozvao je i policiju i požalio se da mu prijeti nekoliko državljana BiH. Na mjesto incidenta stigla je policija i naredila Šerifovoj rodbini da se udalji od Berndove kuće.

Dosadašnji nalazi istrage pokazuju da je u tom trenutku Šerif već bio mrtav u podrumu Berndove kuće. Međutim, niko nije sumnjao u vlasnika restorana sve dok u ponedjeljak ujutro Bernd S. nije pozvao policiju i priznao zločin.

Zato ne čudi da se rodbina Šerifa G. verbalno sukobila s policijom dok je trajao uviđaj na mjestu zločina. Izrazili su nezadovoljstvo što policija prethodnog dana nije pretražila kuću, iako su nagovještavali da je njihov rođak tamo.

Policija i javno tužilaštvo u Potsdamu sada istražuju okolnosti zločina, odnosno koliko ima istine u tvrdnjama Bernda S. da je ubistvo počinio u samoodbrani. Osumnjičeni će biti izveden pred sudiju koji će odlučiti hoće li mu odrediti pritvor.

NA VRH

Komentari