BANJA LUKA Osnovni sud prihvatio prijedlog Tužilaštva

Darku Goliću, osumnjičenom za obljubu pacijenta, određen jednomjesečni pritvor

Golićev branilac, advokat Jevto Janković protivio se određivanju pritvora i predlagao mjere zabrane, lično garantirajući da njegov klijent neće ometati istragu

O. Ma.

Privođenje doktora Golića

Foto: Avaz


Osnovni sud u Banjoj Luci odredio je jednomjesečni pritvor načelniku Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Darku Goliću, osumnjičenom za obljubu 36-godišnjeg pacijenta.

U sudu navode da je pritvor određen zbog opasnosti da će Golić, boraveći na slobodi, ometati krivični postupak utječući na svjedoke te zbog bojazni od ponavljanja krivičnog djela. Time je prihvaćen prijedlog Okružnog tužilaštva Banja Luka.

  • Darko Golić

    Darko Golić

    Foto: Arhiv


Golićev branilac, advokat Jevto Janković protivio se određivanju pritvora i predlagao mjere zabrane, lično garantirajući  da njegov klijent neće ometati istragu, da se neće pojavljivati na radnom mjestu te da će se odazvati na sve pozive nadležnih organa.

- Ono što mu se stavlja na teret, nemoguće je da je izvršio na način kao što mu je predočeno. Da je sklon tome, valjda bi u 35 godina prakse neko to vidio ili čuo - tvrdi Janković.

Selma Mujić

NA VRH

Podijeli članak na