TRAGEDIJA

Novi detalji nesreće na Ibarskoj magistrali: U sudaru poginula braća, majci se bore za život

Krenuli kod ljekara pa izgubili živote

Žrvte Erdan Husović i Selim Halilović. Foto: Kurir/ Jovan Slepčević, Facebook

Avaz.ba

22.1.2020

Braća od tetke iz Rožaja Erdan Husović (18) i Selim Halilović (28) poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer oko 6.30 desila na Ibarskoj magistrali kod mjesta Tavnik u kraljevačkoj općni, dok je Selimova majka Neima Halilović (49), koja je u nesreći teško povrijeđena. 

Kako saznaje Kurir.rs, do nesreće je došlo kada je Golf crnogorskih tablica, pretičući dva kamiona, direktno udario u autobus kragujevačkog prijevoznika "Vihor", koji je dolazio iz suprotnog smjera. Porodica se kobnog jutra kretala na dionici puta Kraljevo-Preljina, a do užasnog udesa došlo je u smjeru ka Preljini.

- Selim je bio za volanom Golfa, njegova majka Neima bila je suvozač, dok je njihov rođak Erdan bio na zadnjem sjedištu. Pretpostavlja se da su ovu tragediju prouzrokovali neprilagođena brzina, gusta magla i slaba vidljivost, ali i neopreznost vozača Golfa - kaže izvor za Kurir.rs.

Izvor srbijanskog medija potom nastavlja.  

- Selim je u jednom trenutku počeo preticati teretnjake i tada se zakucao u autobus. Sve se dogodilo u sekundi, a vozač sigurno od magle nije mogao vidjeti vozilo iz suprotnog smjera. Udarac je bio toliko jak da od Golfa ništa nije ostalo, potpuno je smrskan - priča izvor. 

- Eto, ugasiše se dva mlada života - nevoljno priča jedan Rožajac. Njih dvojica su braća, Selmin se bavio preradom drveta, a Erdan je bio srednjoškolac. Teško su, ali časno živjeli... Krenuli su zorom za Beograd, gdej je Neima imala zakazan ljekarski pregled. 

Vozač autobusa rekao je jučer da je krenuo iz Mrčajevaca za Kraljevo. 

- Preticao je dva kamiona, a onda se zakucao u lijevu stranu autobusa. Niko od putnika, na svu sreću, nije povrijeđen. Uprkos jezivom prizoru na putu i teškoj situaciji, ljudi su bili pribrani - rekao je vozač autobusa.

Svjedoci nesreće ispričali su da su dvojica mladića poginula na mjestu, a da su vatrogasci morali sjeći automobil kako bi ih izvukli.

 - Prednji dio Golfa ostao je potpuno smrskan, krova gotovo da nema. Dijelovi automobila bili su rasuti po putu, a krv se slivala iz vozila - rekao je svjedok. 

Dodao da je povređena žena vozilom Hitne pomoći prevezena najprije u kraljevačku bolnicu.

 - Ona je životno ugrožena, zbog čega će biti prevezena u KC Kragujevac - kaže izvor. 

Kako su prenijeli crnogorski mediji, nastradali mladići bili su braća, ali ne rođena.

- Baš su dobri momci bili. Vrijedni, radni - kaže poznanik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.