CRNA HRONIKA Sinoć na području Novog Grada

"Avaz" saznaje: FUP u Sarajevu uhapsio automafijaše

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Muharem Smajlović Ćelo i Slobodan Samardžija

M. Aščić / Avaz.ba
23.01.2020 09:07

Akcija FUP-a

Foto: Arhiv

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) sinoć su na području sarajevske općine Novi Grad uhapsili dvojicu automafijaša, saznaje "Avaz".

Riječ je o višestrukim povratnicima u činjenju ovog krivičnog djela.

- Uhapšene su dvije osobe, jedna je iz Zenice, a druga sa Sokoca - kazala je za "Avaz" Marina Zović, samostalna inspektorica.

  • Otuđena i dva vozila
    Otuđena i dva vozila Foto: Arhiv

Pripadnici FUP-a na licu mjesta zatekli su i otuđili dva vozila.

Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", uhapšeni su Muharem Smajlović Ćelo i Slobodan Samardžija koji su odranije poznati organima gonjenja.

FUP je ove aktivnosti radio u skladu s borbom protiv autokriminala.

Kako je saopćeno, pripadnici FUP-a, u koordiniranim aktivnostima s policijskim službenicima ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, HNK, ZDK i SBK, poduzimali su mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju identificiranja osoba koja se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela teška krađa.

Prema navedenom osnovu, uhapšene su dvije osobe koje se dovode u direktnu vezu s izvršenjem krivičnih djela, i to M. S. iz Zenice i S. S. s područja općine Sokolac.

Također, na licu mjesta su pronađena i dva putnička motorna vozila koja su otuđena u ranijem vremenskom periodu, i to Škoda Octavia s područja Zenice i Golf V s područja Kaknja.

Tagovi

Sarajevo FUP

Komentari

NA VRH