CRNA HRONIKA U Kiseljaku kod Tuzle

Pljačkaši tokom noći opustošili porodičnu kuću Muratovića

Odneseno je sve, od električnih radijatora do tepiha, lustera, ležajeva, stolova, šporeta, televizora, suđa

A. H. / Avaz.ba
23.01.2020 14:05

U naselju Kiseljak kod Tuzle u noći s utorka na srijedu zasad nepoznati izvršioci opljačkali su privatnu kuću Abdulaha i Derviše Muratović, koji trenutno žive u Austriji.

Prema nezvaničnim informacijama, iz kuće su iznesene sve pokretne stvari vrijednosti više od 10 hiljada maraka.  

- Odneseno je sve, od električnih radijatora do tepiha, lustera, ležajeva, stolova, šporeta, televizora, suđa, ustvari, sve što su pljačkaši zatekli u kući, a mogli iznijeti. Kuću smo napravili u naseljenom dijelu Kiseljaka prije više od deset godina, misleći da je riječ o sigurnom kraju, u koji ćemo se, kad napustimo Austriju, vratiti da živimo, ali, nažalost, ovo nas je uvjerilo da sigurnosti nema. Nije mi toliko teško zbog materijalne štete nanesene ovom pljačkom, koliko mi je teško zbog nesigurnosti kojoj smo izloženi - kazala nam je Derviša, strahujući da, nakon ovog događaja,  njena djeca i unučad više neće htjeti doći u kuću na Kiseljaku.

Pljačkaši su, saznajemo, izrezali dvorišnu ogradu i velikim vozilom ušli u dvorište, gdje su tokom noći, bez da ih je iko od komšija primijetio, natovarili stvari iz kuće Muratovića i odvezli se u nepoznatom pravcu.

Nakon što su rođaci Muratovića u srijedu primijetili da im je provaljeno u kuću, slučaj su prijavili policiji, koja je izašla na lice mjesta i izvršila uviđaj. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac. 

Komentari

NA VRH