KARLOVAC

Mrzovoljan Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: Gdje ste, bando destruktivna

Pokušaj iznude zaprešićkog poduzetnika dogodio se 10. januara

Tokom privođenja Lučića. Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Avaz.ba / Večernji.list

23.1.2020

Vidno uznemiren i mrzovoljan Leon Lučić danas je u Karlovcu prilikom privođenja izvrijeđao okupljene novinare. Jednom od novinara poručio je da se pogleda kako izgleda i da ima kratke noge.

– Gdje ste, novinari, bando destruktivna! Je*em vam mater – vrijeđao je pa potom psovao novinare dok ga je interventna policija privodila u Županijski sud, gdje će ga sudija istrage ispitati o detaljima vezanim uz iznudu. 

Prema njegovom ponašanju nije se baš moglo zaključiti da je donedavno bio u induciranoj komi zbog batina koje je dobio na odmorištu kod Draganića, gdje se susreo s poduzetnikom kojeg su iznuđivali. Za razliku od drugih osumnjičenika, pred novinarima nije skrivao svoje lice, već je u jednom trenutku zdušno vrijeđao i pljuvao, a u drugom novinarima slao poljupce.

Večernji list neslužbeno saznaje da bi tokom dana trebao biti priveden i treći muškarac povezan s iznudom. Riječ je o Darku Purgaru, bivšem Tuđmanovom specijalcu, tj. pripadniku 1. hrvatskog gardijskog zdruga. 

Kao što je poznato, pokušaj iznude zaprešićkog poduzetnika dogodio se 10. januara na nadvožnjaku autoceste A1 kod Draganića, a u tučnjavi su teško povrijeđena dvojica muškaraca, odnosno 48-godišnji bivši policajac Leon Lučić, osumnjičen za iznudu zaprešićkog poduzetnika, i s druge strane 38-godišnji MMA borac Mirko Šintić, kojeg je doveo iznuđivani poduzetnik Mario D. (48).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.