ISTRAGA

Jak udar na automafijaški klan sa Sokoca: Pali specijalisti za krađu Golfova i Škoda

Privedeni Muharem Smajlović Ćelo s područja Zenice i Slobodan Samardžija sa Sokoca

Privođenje osumnjičenih na saslušanje. D. Jurišić

Piše: Ad. A. - M. Aš. / Avaz.ba

24.1.2020

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) preksinoć su u Olimpijskoj ulici u sarajevskom naselju Mojmilo uhapsili automafijaše Muharema Smajlovića Ćelu s područja Zenice i Slobodana Samardžiju sa Sokoca.


Velika operacija

Oni su uhapšeni nakon velike policijske potjere, a radi se o osobama koje su dobro poznate policiji po krađama vozila, potvrila je za “Avaz” Marina Zović, samostalna inspektorica.


Korman: Rukovodio akcijom. Arhiva

U ovoj akciji, koju je koordinirao direktor FUP-a Ensad Korman, učestvovali su i pripadnici MUP-ova Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog, Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona. Riječ je o još jednoj uspješnoj akciji FUP-a pod komandom Kormana. Njegovim dolaskom ova policijska agencija ponovo se pokazala kao pouzdan partner na otkrivanju najtežih krivičih djela.


Donjeli izuzete dokaze. D. Jurišić

Također, na licu mjesta su pronađena i dva vozila koja su ukradena u ranijem periodu. Radi se o Škodi Octaviji, koja je ukradena u Zenici, i Golfu 5, čiji nestanak je prijavljen u Kaknju.


Predati tužiocu

Uhapšeni su kriminalistički obrađeni u prostorijama Federalne uprave policije te im se na teret stavlja veći broj krađa vozila novije proizvodnje, a posebno Golfova 7 i Škoda Octavija, čime su stekli enormnu protupravnu imovinsku korist, a vlasnicima pričinili veću materijalnu štetu.

Kako nezvanično saznajemo, radi se o specijalistima za Golfove i Škode “sokolačkog klana”.

Uhapšeni su predati u nadležnost Tužilaštva ZDK, gdje su saslušani te im je predložen pritvor.


Najavljene nove akcije

Pripadnici FUP-a će u saradnji s ostalim policijskim agencijama nastaviti rad na pronalasku i drugih ukradenih vozila, kao i osoba koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela iz oblasti autokriminala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.