ODLUKE Djevojčica se povjerila drugaricama

Osam godina zatvora za oca monstruma: Zlostavljao 14-godišnju kćerku

Slučaj je otkriven nakon što se djevojčica povjerila svojim prijateljicama u školi

O. Ma. / Avaz.ba
24.01.2020 14:45

Povjerila se drugaricama: Otac ju je zlostavljao u njihovoj porodičnoj kući

Foto: Ilustracija

Okružni sud u Banjoj Luci osudio je D. B. (37) na osam godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja svoje tada 14-godišnje kćerke! 

Otac monstrum proglašen je krivim za obljubu nad djetetom mlađim od 15 godina, za šta mu je izrečena kazna od sedam godina zatvora, te za upoznavanje djece sa pornografijom, za šta je osuđen na godinu i po. Kazne su objedinjene u jedinstvenu od osam godina zatvora.

Radi se o slučaju koji je u martu prošle godine šokirao Banju Luku, kad su u javnost isplivali detalji šokantnog zlostavljanja. Slučaj je otkriven nakon što se djevojčica povjerila svojim prijateljicama u školi. Navodno su razgovarale o seksualnom obrazovanju učenika kada je djevojčica odlučila da se povjeri drugaricama.

  • Oktužni sud u Banjoj Luci
    Oktužni sud u Banjoj Luci Foto: Arhiv

- Ispričala im je da je imala seksualne odnose s ocem, što je njih šokiralo. Prijateljice su joj rekle da to nije normalno i savjetovale su je da to prijavi i zatraži pomoć - pojašnjava izvor blizak istrazi.

Prema prijavi te iskazu djevojčice, otac ju je zlostavljao u njihovoj porodičnoj kući kad su ostajali sami, iskorištavajući odsustvo supruge, koja je, navodno, s drugim djetetom bila u bolnici. 

Radi zaštite žrtve, ime oca monstruma nećemo objaviti. 

U izrečenu kaznu D. B. uračunato je vrijeme u pritvoru od marta prošle godine. Prema odluci Suda, pritvor je produžen do pravosnažnosti presude. 

Komentari

NA VRH