NA LICU MJESTA

Avazova patrola / Vatra progutala kuću, nastradala žena

Vatrogasci su, nakon što su lokalizirali požar, pronašli tijelo nesretne žene u blizini peći

Piše: A. Kapo / Avaz.ba

27.1.2020

Pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona, s kojima je ekipa “Avaza” boravila proteklog vikenda, zaduženi su za sigurnost u Goraždu, ali i u drugim mjestima oko grada na Drini.

Jeziva informacija

Osim što redovno preventivno djeluju patrolirajući ulicama te kontrolom osoba i vozila, često idu u ispomoć kolegama u drugim kantonima tokom održavanja javnih skupova ili utakmica. U smjeni s goraždanskim specijalcima prvo smo patrolirali upravo ulicama Goražda. Obišli smo i lokale te neosvijetljene lokacije i parkinge.

Budući da je sve bilo uredno, naši domaćini napravili su punkt na ulazu u Goražde. Zaustavili su na desetine vozača. Češljali su prtljažnike, unutrašnjost vozila... Sve je prošlo bez problema pa smo promijenili lokaciju.

Ovog puta smo bili na jednoj raskrsnici u unutrašnjosti Goražda. Iako je zimski period, poprilično je prometno. Naišlo je vozilo u kojem su bila dvojica muškaraca. Policajci su u unutrašnjosti vozila uočili boce piva pa su pozvali kolege iz Saobraćajne policije da alkotestiraju vozača. Za to vrijeme, izvršen je pregled vozila.

Pregled vozača i suvozača. S. Saletović

Iako je vozač priznao da je popio nekoliko piva, alkotest je pokazao da je bio u granicama dozvoljenog. Ugodno ćaskanje s našim domaćinima prekinula je jeziva informacija na policijskoj motoroli: Gori kuća u goraždanskom naselju Glamoč. Na teren je, osim vatrogasaca i policije, upućena i Hitna.

Za svega nekoliko minuta bili smo na mjestu događaja. O jačini požara najbolje govori podatak da smo plamen vidjeli i nekoliko stotina metara dalje od kuće. Vatrogasci su užurbano vadili i montirali crijeva, a nesebično su im asistirali policajci. Okupio se i komšiluk... Panično govore da ne znaju je li vlasnica kuće J. D. (74) u kući... Situacija se bitno mijenja, jer više nije samo imovina u pitanu, već i nečiji život.

Pronašli tijelo

Policajci su pokušavali na sve načine da, zajedno s vatrogascima, uđu u kuću, ali je vatra zahvatila kompletnu kuću. Baterijama su osvjetljavali unutrašnjost prvog sprata, ali nikoga nisu vidjeli...

- Daj, Bože, da nije unutra, ovo niko ne može preživjeti – komentirale su zabrinute komšije.

Češljanje automobila. S. Saletović

Nažalost, najgore sumnje su se obistinile. Vatrogasci su, nakon što su lokalizirali požar, pronašli tijelo nesretne žene u blizini peći. Vatrogasci i policajci, koji su dali sve od sebe, ovog puta nisu uspjeli spasiti život...

Neplaćene kazne

Vozač koji je alkotestiran, ipak nije prošao nekažnjeno.

Kod sebe nije imao vozačku dozvolu pa mu je za nenošenje dokumenata uručen prekršajni nalog.

Kako je priznao policajcima, ima neplaćenih kazni pa mu je vozačka deponirana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.