HRVATSKA

Advokat trostrukog ubice iz Splita: Filip me nije shvatio, drugačiji je od ostalih klijenata

Kako zbog psihičkog stanja nije bio sposoban iznijeti obranu u tužiteljstvu je proglašen raspravno nesposobnim i poslan u zatvorsku bolnicu

Klinika Vrapče. Agencije

Fena

28.1.2020

Zagrebački advokat Branko Šerić potvrdio je u utorak da je počelo psihijatrijsko vještačenje u zagrebačkoj Klinici za psihijatriju Vrapče, nad njegovim branjenikom Filipom Zavadlavom, osumnjičenim za trostruko ubistvo u Splitu.

Zavadlav, osumnjičenik za trostruko ubistvo u Splitu, privremeno je prevezen na psihijatrijsko vještanje u bolnicu Vrapče iz Zatvorske bolnice u Svetošimunskoj.

Advokat Šerić je izjavio da se nad Zavadlavom vrši vještačenje na psihijatriji u Vrapču, no ne zna hoće li tim psihijatara odlučiti da ondje ostane i koliko dugo, ili će se vratiti u Zatvorsku bolnicu u Svetošimunsku.

Filip Zavadlav (25) je 11. januara u središtu Splita počinio trostruko ubistvo. Kako zbog psihičkog stanja nije bio sposoban iznijeti obranu u tužiteljstvu je proglašen raspravno nesposobnim i poslan u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj u Zagrebu.

Njegov advokat je prije sedam dana obavio s njim prvi, štur i kratak razgovor, izvijestivši tada da ga branjenik nije shvatio, niti je s njim uspio ostvariti uobičajenu komunikaciju kao s drugim klijentima.

Za vještačenje kojim bi se trebalo utvrditi je li Zavadlav u vrijeme počinjenja trostrukog ubistva bio neubrojiv, smanjeno ubrojiv ili neubrojiv Šerić je tada rekao da ne bi bilo dobro da bude provedeno na brzinu kako se ne bi dogodili propusti.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.