CRNA GORA

Kiša metaka ispaljena na Podgoričanina bliskog "škaljarskom klanu"

Krstović je primljen u Klinički centar s više prostrelnih rana u predjelu abdomena, grudi i natkoljenice, zbog čega je hitno operiran

Počinioci zapalili Golf. Blic.rs

Avaz.ba / Blic.rs

29.1.2020

S više desetina hitaca koji su ispaljeni u njegov automobil jučer je u Zeti kod Podgorice teško ranjen Podgoričanin Igor Krstović (35), koji je sigurnosno interesantna osoba i od koje je oduzeto skoro 120.000 eura te razno hladno oružje i sumnjivi dokumenti. Crnogorski mediji navode i da je u bliskim odnosima s pripadnicima „škaljarskog klana“. 

Pucnjava se dogodila u naselju Biljače, oko 15 sati, kada je Krstović Mercedesom prilazio svojoj kući. Napadači su iskoristili trenutak kada je morao usporiti zbog pružnog prijelaza i tada su zapucali iz automatskog oružja.

Crnogorska policija odmah je krenula u potragu za terencem Nissan, koji je viđen na mjestu pucnjave. Policija je pronašla zapaljen Golf, za koji se sumnja da je korišten u pucnjavi i navodno pušku M70 iz koje je pucano. Forenzičari su izuzeli tragove pronađene na licu mjesta i oni su danas poslani na analizu.

Krstović je primljen u Klinički centar s više prostrelnih rana u predjelu abdomena, grudi i natkoljenice, zbog čega je hitno operiran. Direktor Urgentnog bloka Kliničkog centra dr. Nermin Abdić kazao je da je Krstović i dalje životno ugrožen i da je smješten na odjelu intenzivne njege.


Zapalili vozilo nakon pucnjave. Blic.rs

Prije dvije godine policija je pretresom kuće u kojoj živi zaplijenila dva skupocjena BMW-a i Mini Moriss te 182.450 eura. Među zaplijenjenim predmetima našli su se mačeta, kriptovani telefoni, bokseri, dva noža i fascikla s kupoprodajnim ugovorima.

On je bio dio ekipe koja je krajem juna 2017. godine, u buvanskoj diskoteci "Trokadero", maltretirala poznatog crnogorskog sportistu i sina jednog od najviših Vladinih funkcionera. Ista ekipa nakon tog incidenta nasrtala je na policiju, ali zbog toga niko nije procesuiran.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.